Kozbiju tri do 10 godina zatvora
Bil Kozbi

Kozbiju tri do 10 godina zatvora

Američki komičar i glumac Bil Kozbi osuđen je na tri do deset godina zatvora zbog droge i zlostavljanja žene 2004. godine.

Porota je prethodno presudila da je Kozbi 2004. seksualno napastvovao Andreu Konstend u svojoj kući u Filadelfiji. Komičar je tvrdio da je odnos bio uz obostranu saglasnost.

Nekoliko trenutaka po izricanju presude Kozbi je burno reagovao na tužioca Kevina Stila kada je on zatražio da komičar odmah bude smješten u zatvor jer bi mogao da pobjegne.

Sudija je odlučio da Kozbi može da ostane na slobodi uz kauciju, dok čeka izricanje kazne.

Pošto je Konstend podnijela tužbu, više od 60 žena optužilo je Kozbija da ih je drogirao i napastvovao tokom pet decenija, ali je ovo jedini slučaj u kojem je podignuta optužnica.

Konstend (45), bivša radnica u upravi košarkaške sekcije Univerziteta Templ, svjedočila je da ju je Kozbi paralisao s tri plave pilule koje je nazvao "njenim prijateljima" i potom ušao u nju prstima dok je ona ležala nepomična, bez mogućnosti da pruži otpor ili da kaže ne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.