Bijelo Polje: Šejtanov Ratnik ugasio svijetlo u ulici Slobode
Safet Sako Kolić sa saradnicima, foto:Facebook

Safet Sako Kolić više mjeseci blokira radove, jači od institucija?

Bijelo Polje: Šejtanov Ratnik ugasio svijetlo u ulici Slobode

Safet Sako Kolić zvani Šejtanov Ratnik više mjeseci blokira radove na lokalnoj infrastrukturi na glavnom gradskom trgu ali i u naselju Nikoljac u Bijelom Polju.

Naime, Opština Bijelo Polje, Direkcija za izgradnju i investicije započela je radove na izgradnji priključne ulice sa zaobilaznice ka novoj stambenoj zgradi u naselju Nikoljac u kojoj su uglavnom stambeno pitanje riješili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i Opštine.

Planirana dužina ulice je 45 metara a izvođač je firma Alfa Project iz Podgorice. Datum početka radova je bio 30. maj a rok za završetak 30. jun koji je, kako smo se juče uvjerili na licu mjesta, probijen skoro 3 mjeseca.

Nakon što je portal Kodex obaviješten od strane stanara pomenute zgrade da su radovi blokirani već duži period od strane Safeta Saka Kolića i da njihovi apeli nadležnima nisu urodili plodom, pozvali smo izvođača.

Direktor Alfa Project-a Nikola Sekulić potvrdio je u izjavi za naš portal da su radovi obustavljeni i da završetak istih kasni.

“Tačno je, radovi su obustavljeni zbog spornih imovinsko-pravnih odnosa. Lokalnoj upravi smo jutros poslali Urgenciju i očekujemo da nam obezbijede da nesmetano nastavimo posao”, rekao je Sekulić juče za Kodex.

4253561719325527337126116064146256018538496n4253245022207888715262871856382073326010368n

Kolić zaustavio radove, pokušao ucjenom da se priključi na vodovodnu i elektro mrežu susjeda

Portal Kodex nije juče mogao dobiti zvaničnu informaciju iz lokalne uprave vezano za ovoliko kašnjenje niti komentar o blokadi. Nezvanično smo dobili informaciju da nikakvog imovinskog spora nema ali ni i objašnjenje zašto i ulice još nema.

Safet Sako Kolić koji je zaustavio mašine i stopirao radove, je podsjetimo lice sa crvene potjernice švajcarskih vlasti zbog bjekstva iz tamošnjeg zatvora u kojem je bio zbog više desetina provala i krađa u kuće i stanove a dovodi se u vezu i sa slučajem pucnjave u Potrkajcima od 13. avgusta u kojoj je jedno lice teško ranjeno i jedno smrtno stradalo nakon mučenja i zlostavljanja, zbog čega se njegov zaposleni Elvis Ćatović i nalazi u pritvoru.

 Kolić je inače vlasnik parcele koja se nalazi neposredno sa desne strane ulice u izgradnji u Nikoljcu. Kako saznajemo i kako smo se uvjerili na licu mjesta, Kolić nije dozvoljavao izvođaču da postavi ivičnjake uz njegovu parcelu.

Razlog tome, je kako nam je nezvanično rečeno, to što  mu stanari zgrade nijesu dozvolili da se priključi na njihovu elektro i vodovodnu mrežu. Kolić je, bahato po navici, imao namjeru da priključak ostvari bez dozvola i plaćanja ikakvih naknada, što su stanari kategorički odbili. Potom je riješio da se revanšira tako što će blokirati izgradnju ulice, što mu je očigledno i pošlo za rukom 3 mjeseca a sve uz prećutnu saglasnost pojedinaca iz lokalne uprave. To što radovi kasne 90 dana i to što se troškovi uvećavaju na teret građana očigledno nikog pretjerano ne dotiče.

Kolić je i juče u Nikoljcu bio prisutan na licu mjesta, a da li će zaposleni iz Direkcije uspjeti da ga izmole da odblokira radove ostaje da se vidi. Ono što možemo da potvrdimo, jeste da su juče pokušali i na mjestu radova i u privatnom vozilu Kolića.

Osim uličice od 40tak metara, Kolić je, podsjetimo zaustavio radove i na zahtjevnijem projektu. U pitanju je III, završna, faza rekonstrukcije čuvenog gradskog trga u sklopu koje se izvodi, odnosno treba da se izvodi, popločavanje mermerno-granitnim pločama pješačkog prostora sa obje strane ulice od hotela “Bijela Rada” do semaforske raskrsnice. Investitor je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Direkcija javnih radova. Radovi su započeli u februaru a završetak je planiran u aprilu. 5 mjeseci kasnije, info tabla projekta naslonjena je na zgradu fakulteta a radovi su stali.

Razlog je opet Kolić i objekat koji je on izgradio nelegalno na sred trotoara, na tuđem zemljištu. Radi se o lokaciji koju je Kolić nezakonito ustaklio na parceli u glavnoj ulici sve do samog kolovoza, dakle preko pjeačke staze.

424861303349844270748047698867180321898496nKolić zaustavio radove na Gradskom trgu

Skandalozna i kriminalna je činjenica da je projektant Imer Franca, prilikom izrade projekta za popločavanje gradskog trga, u projektu zaobišao prostor u ulici Slobode na kom se nalazi  nezakonito ustakljeni lokal Safeta Kolića iako objekat nije zabilježen u evidenciji katastra kako bi pokušao da pomogne Koliću da njegov nelegalni objekat ne bude uklonjen sa trotoara.

Bilo kako bilo, objekat stoji a popločavanje takođe. Na potezu od limeno-staklenog “zdanja” pored Hotela Bijela Rada do parka, radovi nijesu nastavljeni. Takođe, zbog započetih a potom obustavljenih radova, taj dio ulice je i mjesecima u mraku a uzmijući u obzir nemar inspekcijskih organa biće još dugo, budući da se ulična rasvjeta postavlja nakon završenog popločavanja.

 Činjenica je da rok za završetak radova nije ispoštovan, što će vjerovatno opet biti nadoknađeno iz državnog budžeta. Eventualno rušenje objekta, Kolić vjerovatno pokušava da naplati od Opštine, iako na tu parcelu ne polaže pravo jer je ona u vlasništvu TUP Brskova, od kojih Kolić nije dobio saglasnost kao ni od Opštinskih organa.

425286407263558710457825714618853942624256n425479223233873815459586637547123296436224n

Komunalna služba sklonila info tablu sa trga, nelegalni objekat ne

Lokal,koji je Kolić zelenaškim metodama zaposjeo i u kojem trenutno posluje knjižara, nesmetano radi već 15 godina bez građevinske i upotrebne dozvole.

Zanimljivo je da mu za sav taj period na vrata nikad nijesu pokucale ni građevinska ni  komunalna inspekcija, pa se postavlja pitanje čime je to Kolić zadužio ljude na čelu komunalne i građevinske inspekcije da ne sprovode zakone države čije interese zastupaju, već naočigled svih građana Bijelog Polja, zajedno sa Kolićem izvrgavaju ruglu ulicu Slobode u kojoj je to jedini ustakljeni lokal  koji je postavljen bez ikakvih dozvola i saglasnosti na trotoaru i šta je još gore na tuđem zemljištu. Primjera radi, vlasnici ostalih lokala u glavnoj ulici su morali da uklone i tende i postave suncobrane, dok za Kolića očigledno ne važe isti zakoni.

Osnovano se sumnja da se radi o teškom obliku korupcije u koje je uključeno više lice iz lokalne uprave, građevinske i komunalne inspekcije, koja će prema nezvaničnim nformacijama portala Kodex, biti obuhvaćena krivičnim postupkom na osnovu već podnijetih krivičnih prijava Tužilaštvu u Bijelom Polju, jer svojim namjernim nečinjenjem zloupotrebljavaju službeni položaj i zajedno sa Kolićem izvrgavaju ruglu gradski trg i zakone ove zemlje.

Pričinjena šteta i izvođaču

Firmi Unipred koja je izvodi rekonstrukciju trga je pričinjena šteta zbog koje su ranije najavili i tužbe.

42576533157437648520066213749552975446016nKiosci vraćeni na prvobitnu lokaciju,iako radovi još nisu završeni

Naime, kiosci koju su se prije početka radova nalazili na trotoaru pored nekadašnje robne kuće, vraćeni su na poplačanu površinu bez odobrenja izvođača, čime im je pričinjena šteta.

Vlasnik jednog od kioska, je sasvim slučajno, bliski rođak Safeta Kolića.

“Došlo je do slijeganja popločane površine i prinuđeni smo da podignemo ploče”, kazali su ranije medijima iz pomenute firme navodeći da će ukoliko vlasnici kioska sami ne budu finansirali popravku biti prinuđeni da podnesu tužbu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.