400.000 eura od Vlade za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u sektoru bezbjednosti
Potpisivanje sporazuma

Snažna podrška Vlade

400.000 eura od Vlade za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u sektoru bezbjednosti

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore potpisao je danas sa predsjednikom Sindikata bezbjednosnih institucija Mladenom Šuškavčevićem Sporazum o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

Sporazumom je precizirano da će u cilju rješavanja stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, Vlada Crne Gore u stambeni fond Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore godišnje uplaćivati novčana sredstva u iznosu od 400.000 eura, kako bi se na što efikasniji način, pod povoljnim uslovima, rješavale stambene potrebe zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, kroz kolektivnu stambenu izgradnju, dodjelu stambenih kredita i individualnu gradnju.

Na sastanku povodom potpisivanja Sporazuma, a kojem su pored ministra Nuhodžića i predsjednika Sindikata bezbjednosnih službi Šuškavčevića, prisustvovali i članovi Sindikata, kao i direktori Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije, Veselin Veljović, Dejan Peruničić i Boban Šaranović, izraženo je zadovoljstvo povodom realizacije Sporazuma.

Zajednički je ocijenjeno da je činom potpisivanja ozvaničen partnerski odnos i iskazano opredijeljenje da se kroz model konstruktivnog dijaloga između institucija i Sindikata na još kvaliteniji način rješava radna i egzistzencijalna problematika zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. 

Sporazum je garant da će u narednih nekoliko godina, kroz budžetska izdvajanja Vlade, biti potpomognuto rješavanje jednog od najvažnijih egzistencijalnih pitanja i da će na taj način preko 840 porodica iz više crnogorskih opština obezbijediti dom pod povoljnim uslovima. Ministar Nuhodžić je poručio da na ovaj način Vlada pokazuje da brine o pripadnicima MUP-a, Policije, ANB-a i Policijske akademije i ujedno iskazuje zahvalnost i poštovanje ljudima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir i obavljaju vrlo složene i zahtjevne zadatke.

Ministar je kazao da će MUP i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i davati doprinos realizaciji projekata kroz koje će biti unaprijeđeni uslovi rada službenika. 

Ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon, zaključio je ministar. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.