Uhapšen Podgoričanin za kojeg  se sumnja da je izradio eksploziv
Ilustracija

Podgorica

Uhapšen Podgoričanin za kojeg se sumnja da je izradio eksploziv

Službenici Uprave policije Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali još jedno lice koje je, kako se sumnja, učestvovalo u izradi improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći. Ta eksplozivna naprava je pretresom vozila pronađena kod druga dva lica u junu ove godine.

Policijski službenici su juče uhapisli V.R. (39) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

"Službenici CB Podgorica su nakon preduzetih višemjesečnih operativnih aktivnosti, kao i aktivnosti  koje je preduzeo Forenzički centar, došli do sumnje da je V.R. tokom juna 2018. godine zajedno sa M.B. i D.R. izradio improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći težine oko 300 grama, a koju su M.B. i D.R. 27. juna nedozvoljeno prevozili", saopšteno je iz policije.

Iz policije podsjećaju da su službenici Interventne jedinice CB Podgorica, 27.juna 2018., u ulici Kralja Nikole u Podgorici, izvršili kontrolu i pregled vozila marke „Fiat Punto“ u kojem su se nalazili M.B. i D.R.

"Tom prilikom policijski službenici su iza vozačevog sjedišta pronašli pomenutu improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći. O događaju je tada upoznat tužilac koji je naložio vještačenje pronađene materije. M.B. i D.R. su tog dana lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

V.R. je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorci koji je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.