Planirali likvidaciju u Baru i još dvije na teritoriji CG, 4 osobe uhapšene, za dvije se traga
Eksploziv na ulici, foto: Jedro.me

Eksploziv na ulici

Planirali likvidaciju u Baru i još dvije na teritoriji CG, 4 osobe uhapšene, za dvije se traga

Stručnjaci Antiterorističke jedinice deaktivirali su 29.avgusta eksploziv na glavnoj raskrsnici u Baru, a policija je povodom tog slučaja identifikovala i lišila slobode osumnjičena lica koja su planirala likvidaciju.

Uhapšeni su Barani Eldar Nurković (26) i Darko Milić (25), Budvanin Đorđije Cicmil (25) i Enzan Ciriković (26) iz Peći zbog sumnje da su pokušali da ubiju Jovana Đurovića. Uhapšenima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana

Na danas održanoj pres konferenciji pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi.

"Dobrim operativnim radom utvrdilo se da je eksplozivna naprava bila postavljena na motocikl J.Đ. iz Bara koji se kretao pomenutim bulevarom i iz razloga što nije bila dobro postavljena ista je otpala.Nakon prikupljenih dokaza službenici Centra bezbjedosti Bar su identifikovali izvršioce ovog krivičnog djela i lišili slobode lica E.C iz Peći, D.M. i E.N. iz Bara kao i Đ.C iz Budve. Poslije sprovodene kriminalističke obrade označenih lica ocijenjeno je da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasno definisanim ulogama i zadacima koja je imala namjeru da liši života J.Đ. iz Bara i planirala izvršenje još dvije likvidacije na teritoriji Crne Gore. Upravo iz tih razloga predmet je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje koje je nastavilo rad u kordinaciji sa specijalnim državnim tužiocem i došlo do novih dokaza i podataka na osnovu kojih je raspisna potraga za još dva lica", kazao je Baković.

Kako je danas saopšteno, policija traga za Baranima A.O. i A.J. Prema informacijama televizije Vijesti, radi se o Adnanu Osmanagiću i Almiru Jahoviću.

Podsjetimo, ispod motora Baranina Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, koji je bio vođa jednog od barskih kriminalnih klanova, bio je postavljen plastični eksploziv koji je pronađen 29. avgusta u samom centru grada.

Utvrđeno je da je naprava bila ispod motora i da je tokom vožnje ispala na ulici kod raskrsnice Tri kule, u centru Bara.

Naprava, koja je imala oko pola kilograma eksploziva, deaktivirana je nakon dva sata.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.