U džamiji u Švedskoj pronađena bomba(FOTO)
Pronađena bomba, foto: AA

U džamiji u Švedskoj pronađena bomba(FOTO)

U džamiji u Stokholmu, u Švedskoj, pronađena je ručna bomba.

Potparolka Policije u Stokholmu Ana Vestberg izjavila je kako je u jutarnjim satima pronađena eksplozivna naprava pričvršćena na zid džamije u Stokholmu, prenosi Anadolija.

Istakla je kako je riječ o napravi kućne izrade i da je deaktivirana.

2018092323250767037479973Web

Foto:AA

Mohamed Temsamani, čelnik Udruženja islamske zajednice u Švedskoj, izjavio je da su prijetnje upućene džamijama dobile stvarni oblik.

Dodao je i da je odbijen zahtjev za postavljanjem sigurnosne kamere uprkos tome što je džamija nekoliko puta bila meta napada.

"Ovdje bismo trebali postaviti sigurnosnu kameru za koju će biti nadležna policija. U protivnom, ugrožena je sigurnost desetina ljudi", smatra Temsamani.

Švedska državna televizija SVT saopštila je da je džamija u 2017. bila meta napada 22 puta. U 2018. tri puta je bila meta rasističkih napada

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.