Izbori u Tuzima biće raspisani do 1. decembra
Tuzi

Do kraja mjeseca biće formiran organizacioni odbor

Izbori u Tuzima biće raspisani do 1. decembra

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da izbore za skupštinu nove opštine Tuzi raspiše do 1. decembra, shodno Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji.

Član Glavnog odbora DPS-a i odbornik u parlamentu Tuzi Nikola Gegaj kazao je za Pobjedu da je rok za raspisivanje izbora 90 dana od početka primjene Zakona, odnosno od 1. septembra.

On je najavio da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor za stvaranje uslova za početak rada nove opštine.

"Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji jasno je definisano da izbore raspisuje predsjednik Crne Gore u roku od 90 dana od početka primjene Zakona. Takođe Zakon je jasan i da od raspisivanja izbora pa do njihovog održavanja ne može biti manje od 60, niti više od sto dana. Očekujem da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor i da će odmah početi sa radom. Znaju se njegove obaveze", rekao je Gegaj.

On je istakao da je DPS "još jednom dokazala da je ozbiljna partija koja apsolutno stoji iza svojih predizbornih obećanja“.

''Vlada Crne Gore bila je predlagač i usvojila je izmjene i dopune Zakona koje su procesuirane Skupštini i poslanici DPS-a, i to svi, glasali su da Tuzi budu punopravna opština. Vjerujem da će nova opština podsticati brži ekonomski i sveukupni razvoj ovog područja i jačanje prava građana na lokalnu samoupravu", rekao je Gegaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.