Rohani: Trampa čeka sudbina Sadama Huseina
Hasan Rohani

"Prekršio sporazum"

Rohani: Trampa čeka sudbina Sadama Huseina

Iranski predsjednik Hasan Rohani poručio je danas u Teheranu kako je američki presjednik Donald Tramp prekršio sporazum baš kao i bivši irački lider Sadam Husein. Rohani je poručio kako Trampa čeka ista ona sudbina koja je zadesila Sadama Huseina.

Rohani je govorio na ceremoniji u Teheranu organizovanoj povodom 38 godina od početka Iransko-iračkog rata, koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

Iranski predsjednik je kazao kako je njegova zemlja danas suočena s onom stranom koja je prije 38 godina podsticala Sadama na ulazak u rat.

Podvukao je takođe kako je SAD, nakon što su 12 godina vršile pritisak i uvodile sankcije iranskom narodu, a onda sjele za pregovarački i sve što su radile bilo je samo zamajavanje.

Rohani smatra kako je sporazum o nuklearnom programu na usluzi i od interesa za regiju i cijeli svijet.

"Sadamova priča se i ovdje ponovila i rat od prije 38 godina je ponovo počeo. No, tada je to bio rat zemlje koja je sarađivala sa SAD-om, danas nema takvog rata. SAD same stoje naspram iranskog naroda", poručio je Rohani.

Podvukao je kako je "Tramp prekršio sporazum baš kao što je to uradio i Sadam, sudbina koja je zadesila Sadama zadesiće i aktuelnu američku administraciju".

Prema posljednjim informacijama, najmanje 24 osobe su poginule, a 53 ranjene u terorističkom napadu izvedenom danas tokom vojne parade u gradu Ahvazu na jugozapadu Irana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.