Policija u tri grada rasvijetlila šest krivičnih djela
Foto: Uprava policije

Procesuirano sedam osoba

Policija u tri grada rasvijetlila šest krivičnih djela

Službenici Uprave policije su rasvijetlili šest krivičnih djela i tom prilikom procesuirali sedam osoba osumnjičenih za ova krivična djela.

Pripadnici pljevaljske policije podnijeli su nadležnom tužiocu krivičnu prijavu M.P. (33) iz tog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Policijski službenici su na putnom pravcu Đurđevića Tara – Pljevlja zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Passat“ kojim je upravljao M.T. (31) iz Pljevalja, dok se kao suvozač u vozilu nalazio M.P. Prilikom kontrole policijski službenici su u prtljažniku vozila pronašli i oduzeli 400 šteka cigareta bez akciznih markica. Oduzete cigarete biće predate nadležnim državim organima na dalje postupanje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje rasvijetlili su tešku krađu počinjenu na štetu „S5 group Bar“, koja je izvodila radove na rekonstrukciji krova „Crkva Ružica“ u Rožajama, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Ć. (34) iz Bosne i Hercegovine.

"On je 11. septembra, kako se sumnja, otuđio 270 kilograma bakra a koje je potom prodao firmi koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina. Otuđeni bakar je pronađen i vraćen vlasniku. Osumnjičeni je nakon počinjenog krivičnog djela napustio teritoriju Crne Gore a za njim je raspisana nacionalna potraga. 

Pripadnici podgoričke policije rasvijetlili su četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i tom prilikom procesuirali pet osoba.

"Slobode su lišeni i privedeni nadležnom tužiocu M.G. (18) i maloljetni B.H. (17) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su prišli pmv u kojem se nalazio oštećeni O.B. i ušli u unutrašnjost vozila kada su mu zadali više udaraca u predjelu glave tražeći mu novac. Oni su, sumnja se, oštećenom otuđili novac i mobilni telefon. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku", dodaje se u saopštenju.

Službenici CB Podgorica lišili su slobode E.G. (18) i B.H. (18) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa i krivično djelo uništenje i oštećenje javnih uređaja na štetu Crnogorskog Telekoma AD Podgorica.

"Oni su, kako se sumnja, podesnim sredstvom pokidali TK kabal dužine 100 metara. Dio otuđenog kabla je pronađen i vraćen vlasniku. Osumnjičena lica su privedena nadležnom tužiocu. Takođe, podgorička policije je rasvijetlila krivično djelo krađa i tom prilikom podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv S.A. (35) zbog sumnje da je počinila navedeno krivično djelo. Ona je, sumnja se, ispred ulaznih vrata oštećene B.M. otuđila demontiranu spoljnu jedinicu klima uređaja koju je kasnije, kako se sumnja, prodala na otpadu sekundarnih sirovina", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.