Kašćelan: Puna podrška porukama Ministarske konferencije

Kašćelan: Puna podrška porukama Ministarske konferencije

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan ugostio je učesnike ministarske konferencije „Zadužbina budućnosti“ koja je, pod okriljem Mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope „16+1“, u prethodna tri dana održana u Podgorici.

Tokom susreta sa delegacijom ministara, gradonačelnik Kašćelan je izrazio zadovoljstvo njihovom posjetom Cetinju, kako bi upoznali državu Crnu Goru kroz istoriju, kulturu i tradiciju, ali i kroz kosmopolitski duh i univerzalne vrijednosti loze Petrovića, koje se i danas baštine.

„U tom smislu i poruke Ministarske konferencije, koje su artikulisane u izjavama najvećih državnih zvaničnika, imaju punu podršku Prijestonice Cetinje i njene uprave”, istakao je on.

Gradonačelnik Kašćelan vjeruje da samo zajedničkim djelovanjem na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, kroz inicijative kakve su „Mehanizam 16+1” i „Pojas i put”, možemo ostvariti zacrtane ciljeve ubrzanog ekonomskog razvoja kojeg prati održivo upravljanje resursima i primjerena zaštita životne sredine.

„Ovo je posebno značajno u kontekstu EU integracija Crne Gore i predstojećeg otvaranja poglavlja 27 - Životna sredina. Kao lokalna uprava, spremni smo da primijenimo najbolje prakse i ispoštujemo standarde koji doprinose očuvanju i zaštiti životne sredine, a time i da na najbolji način doprinesemo boljem životu građana i spoljnopolitičkim prioritetima naše zemlje”, poručio je on.

Nakon susreta sa gradonačelnikom, učesnici ministarske konferencije obišli su Dvorac Kralja Nikole, Njegošev muzej Biljardu i ostale znamenitosti grada. Delegacija je prisustvovala i manifestaciji na Dvorskom trgu pod nazivom „Zeleno je zdravlje", kojom se Cetinje pridružilo obilježavanju „Evropske nedjelje mobilnosti".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.