Drašković: U Kotoru je opasno misliti svojom glavom
Foto: LPCG

Razrješenje dužnosti predsjednika borda direktora DOO Komunalno Kotor

Drašković: U Kotoru je opasno misliti svojom glavom

Otvorila se „Pandorina kutija“ heterogene kotorske koalicije, kojoj su građani Kotora dali povjerenje da vrši vlast za mandatni period 2016.- 2020, smatra predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Kotor, Vido Drašković.

"Njenu „blagodat“ osjetio je gospodin Borović. Srbi Srbinu skroiše sudbinu, kako se kaže. Gospodina Borovića na inicijativu odborničkog kluba SNP-a, partije či je gospodin Borović član, predsjednik opštine gospodin Jokić razriješi dužnosti predsjednika borda direktora DOO Komunalno Kotor", kazao je Drašković.

Kako je naveo, Borovićev primjer treba da je opomena drugim funkcionerima vladajuće koalicije u Kotoru da je opasno misliti svojom glavom, tj.imati svoje mišljenje. Navodi da je možda  smijenjen što je primijetio da je građanima Kotora dosta da izdržavaju svoje kadrove i da im se ne mora stavljat na teret da izdržavaju i kadrove iz drugih opština.

"Ovi kadrovi  iz drugih opština se ne zadovoljavaju jednom funkcijom, ili misle da Kotor nema dovoljno stručnih kadrova pa je tako gospođa Snežana Jonica, kadar SNP-a,uz rukovodeće mjesto u Luci Kotor AD i novi predsjednik borda direktora DOO Komunalno Kotor", naveo je.

No, kako je kazao, razrješenje Borovića može i da je „nagrada“od strane predsjednika opštine za njegov doprinos izboru, najslabije rangirane kandidatkinje,za vršioca dužnosti direktorice Centra za Kulturu.

"Postavlja se pitanje ako gospođi Snežani Jonici poraste apetit i poželi funkciju predsjednika opštine- da li će predsjednik opštine i sebe razriješiti", ističe u saopštenju.

Tačno je, smatra on, da predsjednika bira Skupština pa ga i razrješava, ali i članove borda direktora bira i razrješava Skupština Opštine.No kad je u pitanju gospođa Jonica sve je moguće.

Zbog ličnih interesa i borbe oko funkcija, kako kaže, "zaboraviše na obećanja data u predizbornoj kampanji da će biti posvećeni poštovanju zakona".

"Primjeri iz Kotora  demantuju one koji tvrde da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani, kao što se vidi oni vladaju, razrešavaju, imenuju, funkcionere, kroje sudbinu pojedincima, a sjednicu skupštine održaće kad se stvore uslovi, koji izgleda njima i ne trebaju", zaključio je Drašković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.