Prodaje se Titova jahta

Ministarstvo odbrane prodaje suvišna plovila

Prodaje se Titova jahta "Jadranka" po početnoj cijeni od 80 hiljada eura

Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je danas tender za prodaju suvišnih plovila, brodskih motora i njihovih rezervnih dijelova, dizel generatora, te razne radioničke opreme.

Najvredniji dio ponude čini pet plovila, Pomoćni naftonosac PN-27, Desantni brod minopolagač DBM-241, pomoćni vodonosac PV-17, Barkasa ronilačka BRM-22, kao i jahta „Jadranka“.

Početna cijena za pomoćni naftonosač PN-27 je 133.000 eura, za desantni brod minoplolagač je 140.000 eura, za pomoćni vodonosač 110.000 eura dok je početna cijena za jahtu „ Jadranka“ 80.000 eura.

 Jahta “Jadranka” je nekadašnji predsjednički brod maršala Tita. Sagrađena je u brodogradilištu Kraljevica 1977. godine, sa pogonskom grupom od dva dizel MTU motora koji su joj omogućavali maksimalnu brzinu od 25 čvorova.U posadi je bilo 14 članova, a mogla je da primi maksimalno 40 gostiju.

Ministarstvo tenderom prodaje i četiri brodska motora, kao i devet dizel generatora, starijih godišta i različitog nivoa očuvanosti. 

Plovila su bez naoružanja i vojne opreme.

Cijene, mjesto i termine za razgledanje, kao i sve detalje tendera možete pronaći na OVOM LINKU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.