Zatvoren muzej u Medeljinu koji je prikazivao život Pabla Eskobara
Pablo Eskobar

Vlasnici nijesu imali dozvolu za obavljanje aktivnosti

Zatvoren muzej u Medeljinu koji je prikazivao život Pabla Eskobara

Kolumbijska policija zatvorila je mali muzej u Medeljinu koji je prikazivao život i vrijeme zloglasnog narkobosa Pabla Eskobara, jer njegovi vlasnici nemaju dozvolu za obavljanje aktivnosti, saopštile su vlasti.

Navedeno je da je u muzeju bilo sedam posjetilaca kada je policija u srijedu izvela raciju i zapečatila ulaz.

Muzej kojim je rukovodio Eskobarov 71-ogodišnji brat Roberto bio je popularna lokacija na takozvanoj "narko turi" u Medeljinu, prenosi Beta.

Ta kontroverzna tura vodi posjetioce na nekoliko mjesta povezanih sa životom Pabla Eskobara, među kojima su njegova grobnica, zatvor koji je izgradio za sebe i luksuzna vila koju su njegovi neprijatelji bombardovali.

Gradonačelnik Medeljina Federiko Gutijeres je rekao da su takve ture legalne ali da mu se ne dopadaju jer promovišu "mafijašku kulturu".

"Šta ako bismo pričali priče žrtava (trgovine drogom) i učinili nešto da ih ne zaboravimo, umjesto da ljude koji su napravili toliku štetu prikazujemo kao legende", rekao je on nakon što je objavio zatvaranje muzeja.

Gutijeres je vodio kampanju za promjenu gradske kulture i izjašnjavao se protiv televizijskih serija koje se bave životima medeljinskih narkobosova.

On je ranije ove godine iznio planove za rušenje Monaka, napuštene šestospratnice koja je pripadala Eskobaru i pretvaranje lokacije u park u kom će biti spomenik žrtvama kolumbijskih kartela, uključujući i stotine policajaca ubijenih po Eskobarovom naređenju.

"Ubijeđen sam da svi simboli bezakonja moraju pasti", rekao je gradonačelnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.