FIFA rang lista:
foto: FSCG

Belgija i Francuska dijele prvo mjesto

FIFA rang lista: "Sokoli" ostali na 41. mjestu, Hrvatska četvrta

Na najnovijoj rang listi Svjetske fudbalske federacije (FIFA) reprezentacija Crne Gore zauzima 41. mjesto, dok lidersku poziciju dijele Belgija i Francuska.

,,Hrabri sokoli“ imaju 1.444 boda, a u proteklom periodu odigrali su dvije utakmice. U prva dva kola Lige nacija upisali su remi bez golova na gostovanju Rumuniji 7. septembra, dok su tri dana kasnije u Podgorici savladali Litvaniju sa 2:0.

Naredni izazovi za ekipu Ljubiše Tumbakovića su utakmice u Ligi nacija protiv Srbije u Podgorici 11. oktobra, odnosno Litvanije u Viljnusu 14. oktobra.

Od selekcija iz regiona Hrvatska je na četvrtom mjestu a slijede Bosna i Hercegovina na 34. te Srbija na 35. mjestu, Slovenija 61, a Makedonija 68.

Kosovo je napredovalo za tri pozicije i sada se zauzima 138. mjesto.

Poredak prvih deset reprezentacija svijeta: Belgija, Francuska po 1.729 bodova, Brazil 1.663, Hrvatska 1.634, Urugvaj 1.632, Engleska 1.612, Portugal 1.606, Švajcarska 1.598, Španija 1.597 i Danska 1.581.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.