Lješković i Banović udaljeni iz SAJ-a
Lješković

Bivši komandant i njegov zamjenik

Lješković i Banović udaljeni iz SAJ-a

Bivši komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković i njegov zamjenik Mirko Banović udaljeni su iz te jedinice, nakon što je za novog starješinu SAJ-a izabran Miloš Radulović.

Kako je prije dva dana saopšteno iz policije, Lješković i Banović će biti raspoređeni na druge poslove. Prema saznanjima Dana, Banović je raspoređen u sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata u mnogo nižem rangu od dosadašnjeg, a Lješković je vraćen u taj sektor, odakle je svojevremeno prešao u SAJ.

Obojica će biti vođe odjeljenja u okviru sektora za zaštitu ličnosti i objekata, čime su dodatno degradirani. Odluka o njihovom razrješenju sa mjesta komandanta, odnosno zamjenika komandanta SAJ-a donesena je na kolegijumu Uprave policije koji je održan početkom nedjelje, a odluka o njihovom udaljenju iz SAJ-a donijeta je juče.

Lješković je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja aktera zvjerskog prebijanja Mija Martinovića i mirnih demonstranata tokom protesta koje je organizovao Demokratski front (DF).

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je presudu kojom je Lješković oglašen krivim jer je svjesno sakrio identitet sajovaca koji su brutalno prebili građane na nekoliko lokacija u Podgorici nakon razbijanja protesta DF-a.

Sud je Lješkoviću odredio kaznu čije mu trajanje omogućava povratak u službu. U spuškom zatvoru je proveo samo nekoliko dana, a ostatak je proveo u bolnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.