Šverc cigareta: SDT proširilo istragu na još šest lica
ilustracija

Osumnjičena24 fizička lica i dvije firme

Šverc cigareta: SDT proširilo istragu na još šest lica

Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu na još šest osoba u slučaju šverca cigareta, u kojem je prethodno osumnjičeno 24 fizička lica i dvije firme, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Od 24 osobe ranije osumnjičene, 14 je u bjekstvu. Među osumnjičenima je i osam službenika Uprave carina, a četvorici je nedavno određen pritvor do 30 dana po rješenju sudije za istrage Višeg suda u Podgorici.

Carinici se sumnjiče za izvršenje koruptivnih djela sa ciljem sticanja koristi, koja su navodno počinili na način što su propustili da vrše službene radnje u vezi sa švercom cigareta koje su zaplijenjene početkom avgusta, u kamionu na putu Bar Podgorica.

Četvorici je određen pritvor Vojinu Lekoviću, Đorđiju Đuraškoviću, Nikoli Masoničiću i Ivanu Nikoviću, i to zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke. Žalba odbrane osumnjičenih na takvu odluku je odbijena. Da se brane sa slobode pušteni su Irena Jovanović, Anđelija Dabanović, Vesna Kovač i Milutin Šoškić.

Kako je ranije saopšteno iz policije, ovi službenici i još 20 osoba, kao i dvije firme Lončar šped iz Bara i inostrana Konrad Delaver, pričinili su štetu državnom budžetu od više desetina miliona eura, procjenjuje se na oko 40 miliona eura.

Carinici su uhapšeni po nalogu SDT-a u akciji sprovedenoj prošle srijede. Iz policije je ranije saopšteno da su carinici zvršili krivična djela primanje mita, davanje mita, krijumčarenje, stvaranje kriminalne organizacije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.