Liberali u Skoplju o perspektivi liberalnih stranaka u Jugoistočnoj Evropi i daljoj integraciji
Foto: LPCG

Suočavanje sa budućim problemima

Liberali u Skoplju o perspektivi liberalnih stranaka u Jugoistočnoj Evropi i daljoj integraciji

Na koferenciji liberala Jugoistočne Evrope koja se održava u Skoplju učestvuju lider Liberalne partije Andrija Popović i generalni sekretar Esad Šainović.

Konferencija u organizaciji balkanske liberalne mreže LIBSEEN okupila je vrhove svih liberalnih partija regiona ali i evropske poslanike i lidere. LIBSEEN će jubilej od 10 godina postojanja obilježiti nizom panela i okruglih stolova na kojima će govoriti i predsjednik LPCG Andrija Popović, saopšteno je iz Liberalne partije Crne Gore.

Glavne teme skupa biće perspektiva liberalizma i liberalnih stranaka u Jugoistočnoj Evropi ali i dalje integracije i demokratizacije država, evropska i evroatlanska perspektiva kao i ekonomski izazovi i poteškoće te zajednička rješenja sa kojima se države mogu efikasno sočiti sa problemima u budućnosti.

Na konferenciji učestvuju i lider Evropskog liberalnog saveza ALDE, Hans van Balen, predstavnici Liberalne internacionale i liberala Holandije kao i lideri liberla regiona, Crne Gore Andrija Popović, Srbije Čedomir Jovanović, Makedonije Goran Milevski, Kosova Bedžet Pacoli, Vesna Pusić iz Hrvatske, Slovenije Roman Jakič i drugi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.