Formulisati okvirni međudržavni sporazum Crne Gore i Mađarske
Foto: Vlada Crne Gore

Marković primio u posjetu Jožefa Neđešija

Formulisati okvirni međudržavni sporazum Crne Gore i Mađarske

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Poželjevši dobrodošlicu ambasadoru predsjednik Vlade je izrazio očekivanje da će njegovu misiju obilježiti dalji razvoj kvalitetnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske utemeljenih za vrijeme mandata prethodnog ambasadora Kristijana Poše, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Premijer se zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu naših evropskih i evroatlantskih integracija naglasivši da uspješan nastavak procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju naš prioritet kojem ćemo u narednom periodu još intenzivnije biti posvećeni", stoji u saopštenju.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Mađarske konstatovali su da obje države vide mogućnost produbljenja ekonomske saradnje i to prije svega u oblastima turizma, energetike i poljoprivrede, naročito proizvodnje hrane.

U tom smislu premijer Marković je prihvatio predlog za početak rada na formulisanju okvirnog međudržavnog sporazuma Crne Gore i Mađarske o saradnji.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.