Akciji dobrovoljnog davanja krvi danas se odazvao veliki broj službenika MUP-a iz svih crnogorskih gradova

MUP i Zavod za transfuziju krvi potpisali Memorandum o saradnji

Akciji dobrovoljnog davanja krvi danas se odazvao veliki broj službenika MUP-a iz svih crnogorskih gradova

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je zvanično potvrđena dugogodišnja saradnja dvije institucije u zajedničkoj misiji aktivne podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi, promociji humanosti i očuvanju zdravlja građana Crne Gore.

Potpisujući Memorandum u ime Ministarstva i Uprave policije, državni sekretar Dragan Pejanović kazao je da se na ovaj način žele afirmisati najveće ljudske vrijednosti i vrline – humanost, solidarnost, požrtvovanost i pomoć drugome u nevolji.

4199212115533318047678156362956807362576384n

Na ovaj način, kako je istakao državni sekretar Pejanović, promoviše se kultura dobrovoljnog davalaštva dragocjene tečnosti koja život znači.

„Povod potpisivanja ovog Memoranduma je obilježavanje 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova, ali moramo istaći da su službenici Ministarstva i Uprave policije uvijek u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore kada je potrebno obezbijediti stabilne zalihe krvi, i spasiti nekome život“ , poručio je državni sektretar Pejanović. 

Potpisujući Memorandum u ime Zavoda za transfuziju krvi, direktorica Gordana Rašović je kazala da ovo predstavlja čin ozvaničenja dugogodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Zavoda, ali i potvrdu da je Ministarstvo unutrašnjih psolova institucija koja pomaže u razvoju humane aktivnosti i obezbjeđivanju dovoljne količine sigurne krvi za sve građane Crne Gore.

Čestitajući Ministarstvu unutrašnjih poslova predstojeći praznik, direktorica Rašović se zahvalila što je ovaj dan posvećen humanoj aktivnosti davanja krvi koja se odvija na teritoriji cijele Crne Gore i u kojoj učestvuje preko 220 službenika MUP-a i Uprave policije.

Shodno potpisanom Memorandumu, akcije dobrovoljnog davanja krvi će se organizovati kvartalno, a u slučaju potrebe i vanredno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.