Velika pobjeda Crne Gore u borbi za mjesto na SP, savladali Ukrajinu sa 90:84
Foto: FIBA

San o Mundobasketu još živi

Velika pobjeda Crne Gore u borbi za mjesto na SP, savladali Ukrajinu sa 90:84

Crnogorski košarkaši upisali su važnu pobjedu u borbi za mjesto na Svjetskom prvenstvu. "Crveni" su večeras u Nikšiću savladali Ukrajinu sa 90:84 (16:13, 29:27, 17:18, 28:26) u drugom kolu druge runde kvalifikacija.

Naši najbolji košarkaši odigrali su borben meč, imali su fanstastično šutersko veče u kojem su briljirali Nikola Ivanović i Bojan Dubljević. Njih dvojica zajedno su postigli 56 poena -lejmjeker Budućnosti je postigao 30 poena, od čega pet trojki, a centar Valensije 4 poena manje uz 4 trojke.

To je prvi trijumf izabranika selektora Zvezdana Mitrovića u novoformiranoj I grupi, nakon što su na startu izgubili u Ankari od Turske 79:69.

Ukrajina je upisala prvi poraz, posije pobjede u prvom kolu u Kojevu protiv Španije 76:65.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u potpunom egalu. Naša reprezentacija bila je bolja u prvoj četvrtini, da bi Ukrajinci preokrenuli na startu druge dionice nakon čega se borba rasplamsala.

Naša selekcija je odgovorila i nije dozvolila da se protivnik razigra. Ključnu ulogu imao je Dubljević koji je u finišu druge dionice vezao 11 poena, postigao tri uzastopne trojke i doveo naš tim do prednosti - 40:38, na manje od minut do kraja poluvremena.

Ivanović je na sjajan način završio poluvrijeme, trojkom sa pola terena uz zvuk sirene, koja je dala vjetar u leđa našem timu.

Na startu treće četvrtine "crveni" su napravili seriju od 10:0, od kada su konstatno bili u vođstvu.

Gorostasni NBA centri Ukrajine su zaustavljeni, a Ivanović i Dubljević su nastavili da vode našu selekciju do nove pobjede. Pomogli su im Aleksa Popović koji je sjajno odigrao u posljednje dvije dionice i postigao 12 poena i Nemanja Đurišić koji je meč završio sa 11.

U ukrajinskoj selekciji najbolji je bio Svjatislav Mihaluk sa 15 koševa.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.