Rakočević: Srbija mora imati nešto za šta tereti Vukotića
Jovica Vukotić

Ekspresno izručenje "Škaljarca" iz Turske

Rakočević: Srbija mora imati nešto za šta tereti Vukotića

Ekspresno deportovanje Srbiji Jovana Jovice Vukotića nakon hapšenja u Antaliji kojeg policija označava kao vođu “škaljarskog” klana u javnosti je izazavalo brojna pitanja počev od toga zašto je crnogorski državljanin deportovan u zemlju koja ga nije ni tražila, iako ima i njihovo državljanstvo.

 Vukotić je uhapšen  u poznatom turskom ljetovalištu nakon što je lociran od strane srpske policije. Kod sebe je imao lažni bugarski pasoš zbog čega je uhapšen, a zatim deportovan u Srbiju koja ga zvanično nije nikad ni potraživala.

Međutim, kriminolog Velimir Rakočević u razgovoru za Vikend novine smatra da Turska ne bi mogla izručiti Vukotića Srbiji da ga ona ne potražuje, odnosno da mora imati “nešto” za šta se tereti.

“Pravno problematično je ako se lice potažuje u nekoj državi za teža krivična djela od ovoga koje je počinio u Turskoj konkretno, falsifikovanje dokumenata. Ako se potražuje za neka krivična djela za koja je propisana teža kazna, onda to uvijek ima prioritet, dakle kada su u pitanju najteža djela. Ne bih ja tu prejudicirao, jer sve zavisi za šta ga Srbija tereti. Mislim da ga ne bi mogla Turska izručiti da ga Srbija ne potražuje, ipak Srbija mora imati nešto”, naveo je Rakočević za VN.

Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, protiv Vukotića u Srbiji je pokrenuto nekoliko postupaka, međutim nije precizirao o kojim je to postupcima riječ. Takođe, Vukotić u Crnoj Gori, navodno, još nije odslužio kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja na koju je pravosnažno osuđen.

Rakočević je istakao da države imaju mogućnost da razmjenjuju informacije i da sarađuju i da se to vjerovatno desilo i u ovom slučaju.

“Ako su naši organi nešto uradili, onda je to u interesu pravde prije svega ostvarivanju ključnih principa međunarodnog prava, i posebno u interesu bezbjednosti. Tako da uvijek postoje mogućnosti da se traži za konkretno lice najbolje rješenje. Na državama je da odluče koji će model primijeniti u tom postupku, a dogovor nijedan ne smije biti na uštrb pravde”, zaključio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (1)

Pumapg

15. 09. 2018 - 22:16

Kazu nemaju nista osim pasosa fals.Ok kako je moguce da decko ima 38god i ima toliko novca nikako mi nije jasno.Pa ko svercuje tolike tone kokaina Jovica Vukotic Igor Dedovic i Filip Korac .Kao njega svi prate pa ne prate te od dobra brale .Javno ste se hvalili kako ste vi kraljevi nekakvi.Neka malo istraga podje do Zuricha i pita ko je Vlasnik Cluba Face u Zurichu Sigurno Drago .Jovica Vukotic .se hvalio kako je on vlasnik tog Cuvenog Cluba u Swajcarsku to mu otac ostavio nasletstvo od oca Veska Vukotica .Razumijem svakog oca i postujem ali si Vesko tako trebao reci stani malo mali.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.