Nikolić: NSD o
Miloš Nikolić

Nikolić: NSD o "ugroženosti" Srba zbog političkog profiterstva

Izjava portparola Nove srpske demokratije Marka Kovačevića da je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću važnije da Srbi budu ugroženi nego da Crna Gora opstane, kontradiktorna je, nelogična i prije svega netačna, kaže Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Naime, tvrdi on, predsjednik Đukanović je pokazao kako se ideja o obnovi državne nezavisnosti njegovala,  referendumom od 21. maja 2006. godine bila realizovana,  a  članstvom u NATO izgrađen je  stabilan temelj opstanka Crne Gore. Sa druge strane, sam DF predstavlja personifikaciju politike “Jugoslavija bez preduslova i alternative”, politike koja je činila sve kako bi spriječila da Crna Gora bude nezavisna država i koja je aktivno učestvovala u sprječavanju ulaska u NATO, kao pečata na državnu suverenost i nezavisnost.

“I danas, kao i mnogo puta ranije, DF zbog političkog profiterstva ponavlja propalu tezu o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Srbi u Crnoj Gori imaju sva prava kao i svi drugi građani u građanskoj državi. Jedino što boli lidere DF-a je odbijanje da taj građanski koncept Crne Gore bude narušen prihvatanjem njihovog zahtjeva da se crnogorski i srski narod Ustavom definišu kao konstutivni narodi, kao i da srpski jezik postane jedini službeni jezik. Crna Gora će, uprkos svim iskušenjima, opstati kao građanska država jer je to jedini ispravan put kako bi bila obezbijeđena jednaka prava svim njenim građanima, kao i stabilnost i dugovječnost države Crne Gore”, zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.