Kad policajci krivolove
CZIP

CZIP zatekao pripadnika MUPa u krivolovu

Kad policajci krivolove

Tek što je prošlo pet sati jutros, na Marezi kraj Podgorice, tim za borbu protiv krivolova Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), u krivolovu je zatekao, kako su objavili, ni manje ni više nego pripadnika crnogorske policije.

Iz CZIPa, kako su naveli, policajca su zatekli sa vabilicom, psom i lovačkim oružjem. Na njihov poziv došla je i policija koja je kolegu, koji se predstavio kao pripadnik obezbjeđenja premijera Duška Markovića, sprovela u podgorički Centar bezbjednosti, nakon, kako su nam nezvanično kazali iz CZIPa, traljavo odrađenog posla.

Iz CZIPa se pitaju kako je moguće da službeno lice koje je položilo zakletvu ne samo da će braniti državu i njene građane od nezakonitih radnji, već i da i samo neće činiti nezakonite radnje, krivolovi i po prijavi sebe predstavlja kao pripadnika premijerovog obezbjeđenja, što bi valjda trebalo da mu da imunitet od daljeg gonjenja.

A sumnjaju da će se upravo to i dogoditi. Naime, nekoliko sati trajalo je saslušavanje pripadnika CZIPovog tima u podgoričkom Centru bezbjednosti tokom kojih su, kako nam je rečeno, drugi pripadnici policije im indirektno prijetili, više puta pokušali da parafraziraju i izmjene njihove izjave koje su davali tokom saslušanja ali i sve učinili da se ne nađe ni jedan materijalni dokaz krivolova njihovog kolege.

Kako su nam rekli iz CZIPa, umjesto da policajci koji su došli po njihovoj prijavi i zatekli ih sa kolegom na Marezi, odmah izvrše pretres njegovog vozila, što se i čini u takvim slučajevima, pretres vozila se dogodio nekoliko sati kasnije i tada već nije bilo ni vabilice ni lovačkog oružja ni psa sa kojim je, kako kažu, policajac išao u krivolov.

Zbog svega sumnjaju da će policajac, koji je sebe predstavio kao pripadnika obezbjeđenja  premijera Duška Markovića, na kraju proći bez ikakve kazne dok će njihov tim za borbu protiv krivolova, uz traume iz centra bezbjednosti, još jednom dobiti dokaz da je njihova borba jalov posao.

Jer, kako su nam rekli iz CZIPa, ali kako saznajemo i lovačkih društava, krivolov u Crnoj Gori cvjeta. Možda cvjeta i pod indirektnom podrškom države jer, eto, u krivolovu ima i elitnih pripadnika crnogorske policije. A valjda kad je policija prisutna, stvari teku normalno.

Na kraju, sve informacije iz CZIPa dali su nam nezvanično, ne zbog toga što nemaju šta da kažu već pod utiskom onog šta su doživjeli u podgoričkom Centru bezbjednosti. I ne samo tu već i zbog onog sa čim se susrijeću skoro svaki dan u borbi protiv  krivolova, nemogućnosti da se dogovore sa lovočuvarima kada da krenu u obilazak, činjenice da dok čekaju lovočuvara da se pojavi zamuknu sve vabilice i nestanu svi krivolovci...i tako dalje i tako dalje... valjda do posljednje mrtve divlje životinje u divljoj ljepoti.

A bilo bi zanimljivo saznati kako bi crnogorski premijer reagovao kada bi čuo da je pripadnik njegovog obezbjeđenja uhvaen u krivolovu i kad je uhvaćen branio se činjenicom da je pripadnik njegovog obezbjeđenja.

A čuće valjda....

  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.