„Koncertom za mir“ završeno dvanaesto izdanje Petrovac džez festivala
Foto: Petrovac Džez fest

Trajao 18 dana

„Koncertom za mir“ završeno dvanaesto izdanje Petrovac džez festivala

„Koncertom za mir“ orkestra „Magra Grecia“ završeno je sinoć dvanaesto izdanje Petrovac džez festivala.

Nakon 18 dana, koliko je ove godine trajao festival na više lokacija u Petrovcu, Kotoru i Budvi, sinoć je na Citadeli publika imala priliku da uživa u koncertu klasične muzike, saopšteno je sa festivala.

Orkestrom iz Pulje, kako se navodi, dirigovao je Pjero Romano, a čine ga poznati italijanski i albanski umjetnici i prijatelji. Projekat "Koncert za mir" proističe iz mnogih političkih, vjerskih, socijalnih, ekonomskih i psiholoških problema koje balkanski narodi, ali i ostali Evropljani, doživljavaju u poslednjih 10 godina.

DSC5782

Foto: Petrovac Džez fest

Ovaj koncert je, ističe se, tokom 2017. naišao na podršku kulturnih institucija iz Albanije, Italije i Grčke, a organizatori projekta tokom ove godine planiraju da aktivnost prošire i na Crnu Goru. Koncertu su prisutvovali i predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, direktor TO Budva Mladen Franović, kao i konzul Hrvatske Marijan Klasić.

Petrovac džez festival, saopšteno je, postoji, raste i stvara imidž jedne od najprestižnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kazao je direktor festivala Vinko Mihajlović i istakao da je zadovoljan kako je proteklo 12. izdanje.

„Mislim da je 18 dana premalo za jednu ovakvu manifestaciju. Očekujem da će već sljedeće godine Petrovac jazz festival trajati duže, sa još jačim programom. Već smo krenuli sa pripremama za naredni PJF“, poručio je Mihajlović.

Organizator festivala je NVO “Urbani kult”, a ovogodišnje izdanje, kako se navodi, su pomogli Opština Budva, TO Budva, JU Crvena komuna, Ambasade Austrije, Mađarske i Hrvatske, Generalni konzulat Hrvatske, HG Budvanska Rivijera, Hotel Palas, Cadmus Sinepleks, Cipa travel, i restoran El Rej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.