Kover: Crna Gora je za Mađarsku počasni susjed
Foto: Skupština CG

Kover: Crna Gora je za Mađarsku počasni susjed

- Odnosi naših država su takvi da Mađarska Crnu Goru doživljava kao svog počasnog susjeda - rekao je medijima predsjednik parlamenta Mađarske Laslo Kover koji u našoj zemlji boravi na poziv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

Predsjednik Kover je na sastanku dvaju delegacija ponovio stav zvaničnika Mađarske da bi prijem Crne Gore u EU mogao biti realizovan „već sjutra i bez problema“.

109201824

Princip regate, smatra Kover, jedino je pravedno i politički praktično rješenje, kao i dobar pokazatelj perspektive drugim državama Zapadnog Balkana.

"Na putu ka EU Mađarska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori koja je tokom posljednjih nekoliko godina doživjela snažan ekonomski razvoj na dobrobit svojih građana", rekao je na sastanku predsjednik mađarskog parlamenta.

On je podsjetio da je u posljednjih pet mjeseci robna razmjena porasla za 25%, a otvaranjem direktne avionske linije između Budimpešte i Podgorice dat je doprinos intenzivnijem razvoju turizma.  

Predsjednik Skupštine Crne Gore je naglasio da odlični politički odnosi Crne Gore i Mađarske koji imaju za cilj imaju jačanje ekonomske saradnje u interesu građana mogu služiti za primjer.

109201849

Brajović je podsjetio da je Mađarska u ovoj godini druga zemlja sa najviše direktnih stranih investicija u Crnoj Gori, a parlamenti u okviru svoje nadležnosti treba da pomognu i pospiješe ekonomsku saradnju.

"Formiranjem parlamentarnih grupa prijateljstva stvorene su osnove za jačanje parlamentarne saradnje, a planirani su zajednički sastanci odbora za međunarodne odnose, ekonomiju i turizam", najavio je predsjednik Skupštine.

On je još jednom iskazao zahvalnost Mađarskoj na bezrezervnoj podršci članstvu Crne Gore u NATO i EU.

Na sastanku predsjednika parlamenata Crne Gore i Mađarske učestvovao je i potpredsjednik  Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Mađarske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.