U Turskoj uhapšen Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana
Vukotić, Foto:Facebook

Kotorani "pali" u Antaliji

U Turskoj uhapšen Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana

Kotoranin Jovica Vukotić koga su bezbjednosne službe označile kao vođu škaljarskog klana uhapšen je juče u turskom ljetovalištu Antalija, saznaje Kodex.

Prema nezvaničnim informacijama Kodex-a, Vukotić je prilikom hapšenja kod sebe imao falsifikovani bugarski pasoš.

Pored Vukotića, u Turskoj su juče uhapšena još tri lica iz njegove pratnje, čiji se identitet provjerava.

Kako su objavile beogradske Novosti, Vukotić je trenutno u rukama srpske policije.Prema istom izvoru, njega potražuje Grčka zbog šverca 136 kilograma kokaina i on će biti procesuiran zbog narkotika i falsifikovanih dokumenata.

Portal Borba objavio je pozivajući se na informacije iz vrha policije da je pored Jovice uhapšen i njegov brat Igor kojeg crnogorska policija potražuje u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera

"U toku je provjera identiteta uhapšenih. Dobili smo obavještenje od kolega iz Turske da je riječ o braći Jovici i Igoru Vukotiću iz Kotora. U toku je određena razmjena informacija" kazao je izvor Borbe iz vrha policije.

Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana, navodi taj portal. Jovicu Vukotića crnogorska policija ne potražuje i najvjerovatnije će biti pušten.

Podsjetimo, škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji i BIH,ubijeno na desetine osoba.

Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

Od 24 surove likvidacije, policija je rasvijetlila svega nekoliko njih.

Prema dosadašnjim istražnim radnjama policija je sigurna da su u ratu "kavčana" i "škaljaraca stradali Goran Radoman, Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković, Ivan Lopičić, Srđan Vlahović, Goran Dučić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Dalibor Đurić, Đorđe Boreta, Dragan Zečević, Đorđe Sekulović, Radovan Matović Rakela, Ivan Nedović, Niko Roganović, Boško Božović, Milan Peković, Goran Lenac, Aleksandar Stanković Sale Mutavi i Petar Damjanović.

Vukotić je, prema medijskim navodima, blizak saradnik Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina, na koju je osuđen zbog organizovanog kriminala.

Bezbjednosne službe Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem i povezuju ga sa “izvjesnom dozom nasilja” i krijumčarenjem droge, ali je zanimljivo da je samo jednom pravosnažno osuđivan.

U spuškom zatvoru je proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

Prije 5 godina osuđen je i na tri mjeseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.