Američkim turistima Fejsbuk spasio živote
Foto: Ilustracija

Par sletio u jarak

Američkim turistima Fejsbuk spasio živote

Američkim turistima na Baliju spasen je život samo i isključivo zahvaljujući društvenim mrežama.

Majkl Litkot i Stejsi Eno imali su saobraćajnu nesreću na motoru kada su se zaletjeli na brežuljak sa kog su završili u jarku. 

Kao aktivni putnik i korisnik društvenih mreža, prijatelj je sa ljudima različitih nacionalnosti sa kojima kontakt održava preko Fejsbuka i Vacapa. Naime, on je vozio Eno u Ubudu kada su se zbog otkazivanja kočnica survali u jarak pored puta. 

“Čim je kombi prošao vidio sam krivinu. Kočnice su prestale da rade, ostavljajući nam veoma malo vremena da napravimo pravi potez“ , kazao je.

Par, koji je stigao na Bali samo sedam sati ranije, sletio je u jarak. 

“Osjećao sam se kao da mi je pola kičme polomljeno. Nijesam mogao da se pomjerim, ali ni da vidim ništa. Kako bih napravio neki pokret osjećao sam da još više klizim u jarak“ , naveo je.

Eno je takođe bila povrijeđena.

“Onda sam pomislio da ću tu umrijeti jer niko ne zna gdje smo, oboje smo povrijeđeni, a na minut nijesam mogao ni da se sjetim kako smo dospjeli tu“, rekao je.

U nesreći, mobilni telefon sa indonežanskom SIM karticom je izletio iz njegovog džepa. Srećom, imao je svoj američki telefon u džepu. Čim se toga sjetio, otvorio je Fejsbuk i očajnički zatražio pomoć. 

“Pomozite. U opasnosti smo. Zovite policiju“, napisao je na Fejsbuku.

Prijatelj iz Los Anđelesa brzo ga je locirao nakon što mu je ovaj poslao podatke na Vacap. Drugi prijatelj u Pragu pretražio je brojeve lokalnih konzulata, a treći iz Holandije pozvao je lokalnu policiju, prenosi B92. 

“Poslije samo nekoliko minuta čovjek po imenu Džo, iz konzulata me je pozvao i rekao da je pomoć na putu. Rekao sam mu da mi je GPS našao neki hotel u blizini, a da smo mi prije njega, a onda mi je crkla baterija“, rekao je.

Nekoliko sati kasnije, čuli su spasioce na putu i počeli da viču.

I Majkl i Eno imaju višestruke prelome, a Majkl će se odmah po izlasku iz bolnice vratiti u rodnu Atlantu. 

“Imao sam sreće“, zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.