Madagaskar: U metežu ispred stadiona 1 osoba poginula, 37 povrijeđenih
Foto: Ilustracija

Prije početka fudbalske utakmice

Madagaskar: U metežu ispred stadiona 1 osoba poginula, 37 povrijeđenih

Najmanje jedna osoba je poginula, a 37 je povrijeđeno prilikom guranja na ulazu na stadion u glavnom gradu Madagaskara Antananarivu, prije početka fudbalske utakmice između Madagaskara i Senegala, saznaje se iz bolničkih izvora.

"Došlo je do guranja ispred stadiona... za sada imamo bilans jedan mrtav i 37 povrijeđenih", rekao je novinarima direktor bolnice Oliva Alen Rakoto. 

Prema riječima očevidaca incident se desio na ulazu na stadion Mahamasina, gdje su se gomilale hiljade gledalaca od jutros.

Jedna osoba je rekla za Frans pres da je njen ujak otišao da čeka u redu od osam ujutro i da je čula da su ga izgazili u metežu i da se sada nalazi u bolnici, prenosi Beta, pozivajući se na AFP.

Ona je rekla da ne razumije zašto je samo jedna kapija bila otvorena kada se radi o velikoj utakmici.

Reprezentacija Madagaskara danas je trebalo da igra u 14.30 po lokalnom vremenu (13.30 po centralnoevropskom vremenu) sa Senegalom u okviru kvalifikacija za Afrički kup nacija 2019.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.