Crna Gora sjutra dočekuje Litvaniju: Tumbaković očekuje pobjedu
Foto: AA

Crna Gora sjutra dočekuje Litvaniju: Tumbaković očekuje pobjedu

Sa puno optimizma i samopouzdanja fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra naveče dočekuje selekciju Litvanije, u drugom kolu novoformiranog UEFA takmičenja – Lige nacija. Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković istakao je da će njegova ekipa ići na pobjedu.

Nakon remija sa Rumunijom u gostima, selekcija Crne Gore juri prvu pobjedu u Ligi nacija. Protivnik je ekipa Litvanije, koja je u prvom kolu na svom terenu poražena od Srbije rezultatom 1:0. 

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je na konferenciji za novinare da sa kvalitetom koji ima, Crna Gora treba da pobijedi Litvaniju. 

"Uvijek dobar rezultat popravi raspoloženje i daje vjetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, vidjećemo poslije šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je. Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo, imamo pravo da vjerujemo u pozitivan rezultat", kazao je Tumbaković. 

2018090923227974737055340Web

Ljubiša Tumbaković, foto: AA

Na pitanje, postoji li imperativ pobjede sutra naveče, crnogorski selektor odgovara da je Crna Gora kvalitetnija ekipa. 

"Spremali smo se da pobijedimo i u Rumuniji, na način koji bi nama odgovarao. Nismo uspjeli, pita se i protivnik. Litvanija nije u rangu Rumunije, idemo na pobjedu. Oni su kod kuće sa Srbijom igrali zatvoreno, Srbija imala i promašila šanse, a oni mogli da dođu do rezultata", kazao je Tumbaković. 

Dobra vijest za Crnu Goru je da se Marko Janković oporavio i da konkuriše za sutrašnji meč. 

2018090923227974737055339Web

Foto:AA

Fatos Bećiraj biće protiv Litvanije prvi i jedini špic crnogorskog tima. Jovetić je povrijeđen, Mugoša je dobio crveni karton u Rumuniji, a zbog povrede nema ni Luke Đorđevića. Za Bećiraja će sutrašnja utakmica biti prva u posljednjih pola godine. 

"Nisam imao dugo zvanične utakmice, ali sam trenirao sa ekipom, igrao prijateljske utakmice. Kad igraš za nacionalni tim, uvijek moraš da budeš spreman, a ja sam spreman i više od 100 posto", kazao je Bećiraj.

Litvanija bi, upozorava Bećiraj, mogla da bude nezgodan rival. 

"Sve zemlje iz bivšeg SSSR igraju sličan fudbal. Očekujem sličnu ekipu kao što je bio Kazahstan u prošlim kvalifikacijama, da se brane i čekaju kontru. Na nama je da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i da dođemo do pobjede. Neće biti lako, oni su čvrsti, ni Srbija ih nije lako pobijedila", kazao je Bećiraj. 

Utakmica Crna Gora-Litvanija na programu je sutra od 20.45 sati na Gradskom stadionu u Podgorici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.