Trofej u rukama Osake, Serena napravila haos: Svađe sa sudijom oko
Rasprava sa sudijom

US Open

Trofej u rukama Osake, Serena napravila haos: Svađe sa sudijom oko "koučinga"(VIDEO)

Ponašanje Serene Vilijams tokom finala US Open(Ju-Es Open) je definitivno pokvarilo slavlje harizmatične Naomi Osake. Mlada japanska teniserka je potpuno zasluženo došla do pobjede i prvog grend slem trofeja. Igrala je bolje, servirala bolje od protivnice, pravila manje grešaka.

- Znam da ste svi navijali za nju. Izvinite što se ovako završilo – u suzama je Osaka govorila kao da žali što je došla do trijumfa.

osakatitle759

Razlog za to – odnos između Serene i trenera Patrika Muratoglua. U trećem gemu drugog seta je dobila jasan savjet iz lože, rukama joj je signalizirao da krene napred i da bude agresivnija. Upravo to je učinila u narednom poenu, a sve to je primijetio sudija Karlos Ramos i dao joj opomenu zbog „koučinga“ (savjetovanja od strane trenera).

- Mnogi to rade, mislim da ona to nije vidjela, ali da, dao sam joj signal – rekao je Muratoglu i dodao da je sve to "licemerje, jer svi treneri to rade".

Ovo je izazvalo pravu debatu na društvenim mrežama, a fanovi Nika Kirjosa se pitaju šta bi se dogodilo da se Australijanac ovako ponašao na terenu...

- Nisam varala! Imam dijete kod kuće, ne bih to radila. Nikada u karijeri to nisam radila – vikala je Vilijamsova. Napravila je potom brejk, vodila sa 3:1, ali ga je ubrzo izgubila pa u bijesu razbila reket. To je, prema pravilima, značilo drugu opomenu, odnosno izgubljen poen.

- Za šta druga opomena? Nije bilo „koučinga“, nije fer! – nastavila je u svom stilu Amerikanka.

Pri rezultatu 4:3 je Osaka sjela u stolicu i čekala svoj red da servira, a Serena za to vrijeme raspravljala sa sudijom.

- Ukrao si mi poen! Ti si lopov i lažov! Duguješ mi izvinjenje. Kako smiješ da insinuiraš tako nešto. Nikada više nećeš suditi na mojim mečevima – rekla je Serena španskom sudiji.

Zbog toga joj je Španac dao i treću opomenu, što prema pravilniku znači izgubljen gem.

Tražila je supervizora, razgovarala sa njima, počela da plače, objašnjavala da nije istina, da nije bilo nikakvih signala. Meč je izgubila, potom nastavila svađu sa sudijom koji je ubrzo posle toga napustio stadion.

Na kraju, tek kada je Osaka u suzama bila, shvatila je šta je učinila, zagrlila je protivnicu i od publike tražila aplauz za nju. Uspjela je koliko-toliko da se izvuče Vilijamsova, ali je definitivno da je ona ta koja treba da se izvini.

- Ramos je radio sve po pravilima. Doduše, možda je mogao da nađe neki drugi način kod tog oduzimanja gema, da je smiri na neki način ili tako nešto. Ipak je finale – rekao je analitičar „Eurosporta“ Mats Vilander.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.