Nakon 20 godina bjekstva, Nikšićanin uhapšen zbog ubistva
Ilustracija

Po Interpolovoj potjernici

Nakon 20 godina bjekstva, Nikšićanin uhapšen zbog ubistva

Slovenačka policija privela je tridesetdevetogodišnjeg Božidara Samardžića iz Nikšića, koji je osuđen na 20 godina zatvora kada je prije skoro 20 godina u Nikšiću iz pištolja ubio V. I. On je uhapšen po Interpolovoj potjernici i uskoro bi trebalo da bude izručen Crnoj Gori.

U Sloveniji je juče, po Interpolovoj potjernici, uhapšen Božidar Samardžić (39) iz Nikšića kojeg je policija dvadest godina potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 20 godina. On je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom.

"Službenici slovenačke policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapsili Samardžića koji je bio u bjekstvu skoro 20 godina zbog ubistva. Samardžić je osuđen na 20 godina zatvora," navodi se u saopštenju.

"Samardžić je, kako je presuđeno presudom nadležnog suda, 12.02.1999. godine u Nikšiću, zajedno sa još jednim licem, Lj.Z, pokušao da liši života više lica na način što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle. U vozilu su se nalazila tri lica, K.R. koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V. Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. I V.I. U događaju V.I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. zadobio teške tjelesne povrede", piše u saopštenju UP.

Samardžić se od momenta izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu sve do juče kada je uhapšen u Sloveniji shodno međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem Samardžića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.