Misija OEBS-a će i dalje podržavati Upravu policije u borbi protiv svih vidova kriminala
Sa sastanka

Veljović izrazio zahvalnost ambasadorki Davije

Misija OEBS-a će i dalje podržavati Upravu policije u borbi protiv svih vidova kriminala

Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović se danas sastao sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

Direktor Veljović i ambasadorka Davije su razgovarali o dosadašnjoj saradnji i ocijenili da je saradnja Uprave policije MUP-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori, koja traje dugi niz godina, u bezbjednosnoj i drugim oblastima bila uspješna i sa konkretnim rezultatima, te da se odvijala na prinicipu profesionalnog i partnerskog odnosa.

Misija OEBS-a je prethodnih godina pružala podršku crnogorskoj policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, na čemu je Veljović izrazio zahvalnost ambasadorki.

U tom smislu, ambasadorka Davije je istakla da će Misija OEBS-a u Crnoj Gori i dalje podržavati Upravu policije u sprovođenju projekata od značaja za razvoj kapaciteta i borbu protiv svih vidova kriminala.

"Ambasadorka Davije i direktor Veljović razgovarali su i o prioritetima buduće saradnje, pri čemu je akcenat stavljen na doedukaciju i razmjenu iskustava iz oblasti borbe protiv kriminala a posebno visokotehnološkog, kao i nabavku savremene tehnološke opreme koju će koristiti kriminalistička policija u metodama otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela i Forenzički centar prilikom vještačenja prikupljenih dokaza", saopšteno je iz Uprave policije.

Dogovoreno je da se organizuju i u narednom periodu održe tematske radionice i seminari namijenjeni policijskim službenicima, uz konkretne inicijative za realizaciju zajedničkih projekata u obostranom interesu.

Veljović je kazao da će Uprava policije i dalje biti pouzdan partner profesionalne saradnje OEBS-u i svim drugim međunarodnim organizacijama koje za cilj imaju jačanje međunarodne saradnje u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.