Nastavljaju uspješnu saradnju u jačanju kapaciteta policije u borbi protiv prekograničnog kriminala
Živković i Veljović

Sastanak Živković i Veljković

Nastavljaju uspješnu saradnju u jačanju kapaciteta policije u borbi protiv prekograničnog kriminala

Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović se danas sastao sa šeficom Kancelarije IOM (UN Agencija za migracije) za Crnu Goru Dušicom Živković.

Veljović i Živković razgovarali su o zajedničkim aktivnostima u oblastima u kojima sarađuju policija i IOM i ocijenili da je dosadašnja saradnja bila uspješna i kvalitetna na obostrano zadovoljstvo, te da će se zajedničke aktivnosti dalje razvijati i unaprjeđivati.

"IOM posebnu pažnju posvjećuje pitanjima trgovine ljudima i ilegalnim migracijama u regionu, te će stoga pružiti podršku Upravi policije u jačanju kapaciteta organizacione cjeline koja se u okviru Uprave policije bavi ovim pitanjima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Veljović je zahvalio Živković na podršci koju je IOM u kontinuitetu pružao crnogorskoj policiji u izgradnji i razvoju kapaciteta policije, te na donacijama koje su umnogome doprinijele postizanju mjerljivih rezultata.

"Dogovoreno je da će se sa zajedničkim projektima nastaviti, shodno procjenama potrebe naše policije i uzimajući u obzir aktuelne bezbjednosne izazove, a u cilju postizanja još boljih rezultata u domenu prevencije i suzbijanja ilegalnih migracija, krijumčarenja i prekograničnog kriminala", zaključuje se u saopštenju.

 

                                                                

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.