Sara Vidak: Kad otvorim oči sjetim se zatvorskog kreveta, nikad više na crnogorsko primorje
Sara Vidak, foto: M.Bojović/Blic

Sara Vidak: Kad otvorim oči sjetim se zatvorskog kreveta, nikad više na crnogorsko primorje

"Na crnogorsko primorje sigurno više nikada neću ići, ali ne mogu da kažem da neću u Crnu Goru, odakle je porijeklom moj deda, za koga sam baš bila vezana", rekla je Sara Vidak za "Blic" odmah po povratku u Srbiju, posle 23 dana koja je provela u spuškom pritvoru.

Studentkinju iz Beograda, Osnovni sud u Kotoru prekjuče je nepravosnažno osudio na četiri mjeseca zatvora zbog napada da sutkinju Prekršajnog suda u istom gradu Jelenu Stanišić.

Poslije izrečene kazne Sara Vidak puštena je na slobodu, nije joj izrečena mjera zabrane napuštanja Crne Gore i djevojka koja je u pritvoru bila od 14. avgusta, sa roditeljima i dečkom Stevanom Prpom uputila se ka Srbiji.

"Bilo mi je važno samo da zagrlim najmilije i da više ne slušam te pritvorske priče o tome kako se koja komandirka ponaša, ko je koga lupio, a ko vratio", priča Sara sa kojom se ekipa “Blica” susrela nekoliko sati posle njenog dolaska u Beograd.

"Kada smo krenuli ka Srbiji, već oko 23 sata zadrijemala sam u kolima. U pritvoru smo u deset išli na spavanje, i izgleda da sam se privikla na to. Kada sam se trgla iz tog polusna, prvo što mi je bilo u glavi je samo da ne ugledam zatvorski krevet". kaže Sara.

U Beograd su stigli oko četiri sata ujutro i tada je, kako kaže, prvo poljubila devetogodišneg brata Filipa, koji joj je, napominje najviše nedostajao.

"Legla sam pored njega, zagrlila ga i tek tada se opustila i zaspala. Mislila sam da ću spavati satima, ali ne. Sada mi je samo važno da budem sa roditeljima, bratom. Majku i oca vidjela sam i dok sam bila u pritvoru, ali to je nešto sasvim drugo. Nisam mogla da ih dodirnem, između nas je bio pleskiglas, razgovarli smo telefonom. Hoću da vidim drage ljude, prijatelje, sa kojma sam po cijeli dan bila napolju. Želim da sjedimo, pijemo kafu i opušteno pričamo o stvarima koje su se njima dešavale, a ne o pritvoru i kako sam ja provodila dane - navodi Sara i dodaje da će priprema i za fakultet, sa koga su je, kako kaže, podržali tokom svih dešavanja u Crnoj Gori.

Sara na kraju napominje da ne zna šta budućnost nosi i da li će opet otići u Crnu Goru. Ponavlja da sigurno neće otići na primorje, ali nije nemoguće da posjeti rođake iz unutrašnjosti ove države i koji su sve vrijeme bili uz nju i njenu porodicu.

Njena majka je dodala da sami naslovi u crnogorskim medijima dosta ilustruju.

"Prvo su naslovi bili da je Sara ogrebala sudiju, pa pretukla, pa udarila jednoj policajca i na kraju drugog. Jasno je sve, a vidite i sami koliko je visoka i kakve građe je, pa je sigurno takva mogla da nokautira čovjeka dva sa dva", konstatovala je Sarina majka za Blic.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.