Bjelopoljac Demir Kuč uhapšen u Njemačkoj po Interpolovoj potjernici
Ilustracija

Zbog držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Bjelopoljac Demir Kuč uhapšen u Njemačkoj po Interpolovoj potjernici

Jedno lice je juče lišeno slobode u SR Njemačkoj po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, dok je u Crnoj Gori takođe juče lišeno slobode jedno lice po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana.

"U SR Njemačkoj je slobode lišen Demir Kuč (35) iz Bijelog Polja, državljanin Crne Gore, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao međunarodnom potjernicom radi izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Bijelom Polju u oktobru 2015. godine zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Službenici Odjeljenja granične bezjednosti Herceg Novi su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana, lišili slobode E.K. (27) iz Redžina, državljanina Republike Albanije, kojeg potražuju pravosudni organi Albanije radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u toj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nezakonita proizvodnja i držanje vojnog oružja i municije i proizvodnja i prodaja narkotika. E.K. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog postupka.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Njemačke i Crne Gore radi izručenja Kuča našoj državi, kao i komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Albanije radi izručenja E.K. Albaniji, kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.