Odšteta od 500 eura Nikšićanki zbog ujeda psa lutalice
Foto: Ilustracija

Preduzeće Čistoća

Odšteta od 500 eura Nikšićanki zbog ujeda psa lutalice

Preduzeće Čistoća moraće da isplati 500 eura Nikšićanki A.G. zbog ugriza psa lutalice.

Od toga iznosa 300 eura biće isplaćeno na ime pretrpljenih i budućih fizičkih bolova i 200 eura na ime pretrpljenog i budućeg straha. To je naložio Viši sud, potvrdivši presudu prvostepenog organa.

Tužbeni zahtjev je sud odbio u dijelu gdje je tužena tražila da joj se nadoknadi nematerijalna šteta za fizičke bolove u iznosu od 350 eura, a za strah 200 eura, piše Dan.

Sud je obavezao Čistoću i da joj isplati troškove parničnog postupka od 359 eura.

“Iz činjeničnog utvrđenja prvostepenog suda proizilazi da je tužilja student koji stanuje u Novom studentskom domu gdje je i napao čopor pasa lutalica. Jedan od njih ujeo je iznad zgloba desne noge. Vještaci medicinske struke utvrdili su da je tužilja trpjela fizički bol nakon intenziteta u trajanju od jednog dana, bolove srednjeg intenziteta u toku dva dana, i povremene bolove u toku deset dana. Tužilja je pretrpjela primarni strah jakog intenziteta u trajanju od pet do deset minuta, sekundarni strah od pet dana, te sekundarni strah koji je trajao 21 dan”, piše u presudi koju je potpisala Verica Sekulić, predsjednik vijeća sudija, navodi podgorički list.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.