Za Nagradu oslobođenja Nikšića predloženo 12 kandidata
Nikšić

Za Nagradu oslobođenja Nikšića predloženo 12 kandidata

Za Nagradu oslobođenja Nikšića za ovu godinu pristigla su 24 predloga, a predloženo je 12 kandidata, saopštila je predsjednica žirija, Aleksandra Vuković.

Kandidati za najviše opštinsko priznanje Nikšića su književnik i kulturni poslenik Dušan Govedarica, doktor filozofije Milenko Perović, Udruženje boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Nikšić (UBNOR), humanistkinja Konstantina Nina Maraš, kulturni poslenik Mirko Miro Nikolić, ambasador Crne Gore u Srbiji, pozorišni reditelj i kulturni poslenik Branislav Mićunović.

Za to priznanje predložena je i grupa autora - Marko Pajović, Mirko Mirković, Ranko Svrkota, Dragan Ilić i Slobodan Radusinović, za knjigu Geologija boksitonosnog rejona Vojnik-Maganik, Prva banka Crne Gore, samostalni umjetnik Radojica Stanković (Šanta Panta), humanistkinje Tatjana Vukićević i Konstantina Nina Maraš, kulturni i književni stvaralac i publicista Dragan B. Perović i Inovaciono–preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis Nikšić.

Kako je saopšteno nakon prve sjednice žirija, odluka o dodjeli Nagrade oslobođenja Nikšića za ovu godine donijeće se na narednom zasijedanju zakazanom za petak u 13 sati, a to priznanje biće uručeno na svečanoj sjednici Skupštine opštine 18. septembra.

Nagrada oslobođenja Nikšića dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.