Još jedan rekord: Avio-kompanija MA prevezla 104.861 putnika u avgustu
Foto: Facebook

23% više nego prošle godine

Još jedan rekord: Avio-kompanija MA prevezla 104.861 putnika u avgustu

Nakon rekordnog jula, nacionalna avio-kompanija Crne Gore je tokom avgusta prevezla ukupno 104.861 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, tj. u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, sa šest operativnih aviona na 1097 redovnih i čarter letova, saopšteno je iz Montenegro Airlinesa.

"To je za 19.824 putnika ili 23.3% više, sa avionom više i 169 letova u redovnom i čarter saobraćaju više, sve u odnosu na avgust prošle godine. Ovim rezultatom upisan je još jedan rekord u kompanijskoj istoriji.", saopšteno je iz kompanije.

Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenost putničke kabine su: Beograd 90%, Minhen 88%, Ljubljana 87%, Stankt Peterburg 84% i Frankfurt 80%.

"Tokom tri mjeseca ljetnje sezone, u  junu, julu i avgustu, MA je prevezao ukupno 277.783 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, na 3.064 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 44.385 ili 19% putnika više u odnosu na isti period prošle godine", kažu iz MA.

Ističu da tokom ovogodišnje ljetnje sezone Montenegro Airlines saobraća ka 27 destinacija u 15 država.

"Očekujemo blizu 80 hiljada putnika u septembru mjesecu, tako da će zacrtani cilj da se od početka juna do kraja septembra mjeseca ove godine preveze više od 350 hiljada putnika biti ostvaren. Za osam mjeseci ove godine ukupno smo prevezli 454.870 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, na 5.340 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 54.733 putnika ili 13.7% više u odnosu na isti period lani.

Postignuti rezultati su ostvareni u uslovima velike konkurencije na tržištu, na kojem pored nas u toku ljetnje sezone saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija. I pored toga, uspjeli smo da na godišnjem nivou prevezemo između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima" stoji u saopštenju.

Živko Banjević, izvršni direktor avio-kompanije ističe da su rezultati koje postiže Kompanija u 2018. godini posljedica uspješnog sprovođenja plana konsolidacije poslovanja i optimalne komercijalne strategije, na čemu se kako je kazao  i dalje radi u kontinuitetu, u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Crne Gore.

"Plan je da se u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika. Na taj način Montenegro Airlines ispunjava svoju misiju i daje maksimalan doprinos turističkoj i ukupnoj privredi Crne Gore", saopštio je Banjević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.