Objavljeno istraživanje o fizičkom vaspitanju u srednjim školama širom Evrope
Univerzitet Crne Gore

Naučnici UCG i FIEP-a

Objavljeno istraživanje o fizičkom vaspitanju u srednjim školama širom Evrope

Naučnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i najstarije krovne evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja FIEP Evropa, u saradnji sa Crnogorskom sportskom akademijom, objavili su knjigu istraživanja najboljih praksi i situacija u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

Knjiga pod naslovom “Physical Education in Secondary School: Researches – Best Practices – Situation” ("Fizičko obrazovanje u srednjoj školi: Istraživanja - Najbolji postupci - Situacija") rađena je dvojezično. Pojedini odlomci su pisani na engleskom, ali i na francuskom jeziku, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

Kako se navodi, urednici knjige su Stevo Popović, Branislav Antala, Duško Bjelica i Jovan Gardašević, a imala je za cilj da obradi istraživanja, najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

"Ovo je prvo izdanje, uz očekivanje, ubrzo, i drugog izdanja, budući da postoji veliko interesovanje autora koji su učestvovali u njenoj pripremi. Na 363 strane istraživačkog rada, knjiga analizira najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope“, istakao je jedan od urednika knjige, Stevo Popović.

Među sedam recenzenata koji su pregledali tekst, kako se navodi, bio je i Bojan Mašanović, predavač sa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.