Bar: Uhapšen nakon što je ranio pastorka  puškom
Ilustracija

Sukob u porodičnoj kući

Bar: Uhapšen nakon što je ranio pastorka puškom

Milun Radović (87) iz Bara ranio je sina Nebojišu (66), jutros u porodičnoj kući u barskom naselju Popovići.

Prema saznanjima Novosti, Nebojša je dijete iz prvog braka njegove pokojne majke Rade. Njega i brata je usvojio Milun pošto se oženio Nebojšinom majkom. 

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, Dežurnoj službi CB Bar je, 5. septembra prijavljeno od strane građana da je u naselju Popovići došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Kako je saopšteno, na lice mjesta su odmah upućeni Interventna jedinica i uviđajna ekipa. Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru je po ovlašećnju državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici rukovodio uviđajem.

"Sumnja se da je, M.R (88) nakon kraće verbalne rasprave sa svojim bliskim srodnikom N.R. (66), uzeo lovačku pušku i otišao do prostorije u porodičnoj kući u kojoj se oštećeni radi svoje bezbjednosti nalazio zaključan. Nakon prijetnji, M.R je u cilju nasilnog ulaska u prostoriju, sumnja se, iz lovačke puške ispalio tri metka u cilndar sobnih vrata, koja nije uspio da otvori, ali je od posljedica ispaljenih hitaca oštećeni zadobio lakše tjelesne povrede u predjelu lijeve i desne podlaktice. M.R. se nakon toga udaljio u pravcu dvorišta porodične kuće gdje su ga policijski službenici zatekli i lišili slobode. Povrjeđenom je ukazana ljekarska pomoć", saopšteno je iz policije.

Pretresom porodične kuće policijski službenici su pronašli i oduzeli određenu količinu razne pištoljske i lovačke municije.

"Nadležni državni tužilac je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.