Šišiću i Jovović produžen pritvor
arhivska fotografija

Ubistvo petnaestomjesečne bebe

Šišiću i Jovović produžen pritvor

Državljaninu BiH Nerminu Šišiću (27) i njegovoj partnerki Jeleni Jovović (34), optuženima za ubistvo njene petnaestomjesečne bebe, produžen je pritvor - odlučio je Apelacioni sud.

Prema stavu ovog suda, ocjenom dokaza iz spisa predmeta Viši sud je pravilno odlučio kada je produžio pritvor optuženima.

"Osnovano se sumnja da su N. Š. i J. J. počinili krivično djelo teško ubistvo, a što proizilazi iz obdukcionog zapisnika Odjeljenja za sudsku medicinu, uvida u fotodokumentaciju Uprave policije, iskaza saslušanog svjedoka N. K. i drugih dokaza koji se nalaze u spisima predmeta", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda, prenosi Portal Analitika.

U odluci je istaknuto da postoji osnovana sumnja da su Šišić i Jovović ubili dijete od 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali i maltretirali.

"Petnaestomjesečnu bebu su u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi  4. februara u kući djetetu zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede od kojih je dan kasnije podlegao", navodi vijeće Apelacionog suda, prenosi Analitika.

U julu je Viši sud potvrdio optužnicu protiv Šišić i Jovović.

Prema navodima optužnog akta, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Njima je zaprijećena maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.