Evo kako da BRŽE utonete u san
Ilustracija

Evo kako da BRŽE utonete u san

Smirivanje uma je najvažniji faktor da bi vam san brzo "došao na oči". Ukoliko uveče ležite u krevetu satima i bezuspješno pokušavate da zaspite, isprobajte tehniku američkih vojnika uz koju ćete zaspati za samo dva minuta.

Ova metoda uključuje svjesno opuštanje mišića i upotrebu tehnike disanja.

Prije svega opustite mišiće lica, uključujući jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Poslije toga spustite ramena što je niže moguće i opustite obje ruke.

Zatim udahnite, opustite grudi i na kraju opustite noge (počnite od butina i opuštajte mišić po mišić niz nogu).

Kada opustite tijelo, počnite da radite na umu i očistite ga od razmišljanja tako što ćete zamisliti da ležite u kanuu u mirnom jezeru ili da ste ušuškani u baršunastoj visećoj mreži u potpuno zatamnjenoj sobi. Ukoliko to ne uspije, pokušajte sebi da govorite "Ne misli, ne misli, ne misli".

Independent piše da ovaj metod za uspavljivanje može da pomogne svakome da poslije šest nedjelja vježbanja zaspi za manje od dva minuta.

Tajna metoda američkih vojnika prvi put je opisana 1981. godine u knjizi "Opusti se i pobedi: Pobjednički nastup" (Relax and Win: Championship Performance).

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.