Šverc cigareta: Carinik Leković i Milutinović osumnjičeni da su vođe grupa
Ilustracija

Jedan uhapšen, drugi u inostranstvu

Šverc cigareta: Carinik Leković i Milutinović osumnjičeni da su vođe grupa

Carinik Gojko Leković i Petar Milutinović su prema sumnjama istražitelja bili vođe grupa koje su učestvovale u švercu cigareta čime je budžet, kako se procjenjuje, oštećen za oko 40 miliona eura.

Milutinović je uhapšen početkom avgusta i nalazi se u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok Leković još nije saslušan jer je nedostupan našim vlastima, piše Pobjeda.

Leković se sa suprugom, koja je takođe obuhvaćena prijavom Specijalnog tužilaštva, nalazi u inostranstvu.

Istraga o švercu cigareta pokrenuta je početkom avgusta i tada su uhapšene četiri osobe a na spisku osumnjičenih su se našli Milutinović, Dragan Sušter, Radovan Brajković, Stefan Vujačić, zbog sumnje da su švercovali 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica, ukupne vrijednosti oko 1.400.000 eura.

Tužilaštvo je nakon njihovih hapšenja prikupljalo dokaze o umiješanosti nekih carinika dvije firme u šverc cigareta, pa je 29. avgusta uslijedilo proširenje istrage i podnošenje novih krivičnih prijava.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, prošle srijede uhapšeno je deset osoba, dok se za 14 traga zbog osnovane sumnje da su učestvovali u nelegalnom poslu koji je državnu kasu oštetio za desetine miliona eura.

Od deset osoba, koliko je privedeno u Tužilaštvo, šest je pušteno da se brani sa slobode dok je četvorici carinika, Đorđiju Đuraškoviću, Nikoli Masoničiću, Ivanu Nikoviću i Vojinu Lekoviću određeno zadržavanje od 72 sata. Njima je nakon isteka zadržavanja sudija za istrage ođredio pritvor od 30 dana.

Krivičnim prijavama osumnjičenima se stavljaju na teret krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, davanje i primanje mita, krijumčarenje…

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.