URA Bar: Tužilaštvo da otvori predmet povodom Zarije Franovića
Zarija Franović

URA Bar: Tužilaštvo da otvori predmet povodom Zarije Franovića

Zarija Franović, partijski vojnik DPS-a uništio je svako preduzeće u čijoj upravljačkoj strukturi se našao zahvaljajući bespogovornoj poslušnosti i odanosti stranci, saopštili su danas iz Opštinskog odbora URA Bar.

Oni kažu da nakon svih preduzeća u vlasništvu države u čijim upravljačkim odborima je Franović bio su ostali samo minusi na računu, kao što je slučaj sa Lukom Bar.

"Članovi Odbora direktora Luke Bar na sjednici održanoj prije dva dana saopštili su direktoru Zariji Franoviću da više ne uživa njihovo povjerenje zbog nerealizovanog biznis plana i lažnog polugodišnjeg izvještaja koji će umjesto dobiti od 600.000 eura, kako je to Franović ranije javno saopštio, imati gubitak u iznosu od oko 50.000 eura", navodi se u saopštenju.

Iz URA Bar podsjećaju javnost da je Franović kao predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture na mjesečnom nivou na zaradu sebi dodavao prosječno oko 1.147e, dodjeljivao nezakoniti bonus od 5,5 hiljada eura, okružio se rodbinom i prijateljima u preduzeću u kome je praktično suspendovao menadžment preuzimajući njegova ovlašćenja.

“Za mandata u ŽICG "učio" je engleski u Londonu na račun tog preduzeća dok je uspio da ofarba nekoliko tunela. Zatim ga je bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević zaposlio sa njegovim sinom Milošem u Opštini Bar na poziciji ekonomskih savjetnika”, navode u barskom pokretu URA.

Kažu da je za Bar tragičan 31. jula 2017.godine kada je Franović imenovan je za izvršnog direktora Luke Bar.

“Od najprofitabilnijeg preduzeća koje ima strateški značaj za Bar i Crnu Goru Franović kao jedan od najistaknutijih kadrova barskog DPS-a uspio je da napravi minus, vjerovatno dijeleći sebi i svojim članovima porodice i partijskim kolegama ogromne bonuse”, ističu oni.

Zaključuju da ukoliko ima tužilaštva u zemlji treba da se odmah otvori predmet povodom ovog slučaja ali i svih prethodnih u kojima je Franović ojadio državu za beslovesne cifre novca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.