Podgoričaninu ponuđen status svjedoka saradnika u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Ubijeni Ivanović

Podgoričaninu ponuđen status svjedoka saradnika u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Podgoričaninu Mariju Miloševiću ponuđen je status svjedoka saradnika u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu, saznaje Dan.

Njemu su, navodno, ponuđene olakšice ukoliko potpište unaprijed sročenu izjavu kojom bi optužio kriminalnu grupu sastavljenu od članova iz Srbije i Crne Gore da je organizovala i izvršila ubistvo Ivanovića.

Iako su vlasti na Kosovu u više navrata saslušavale tim povodom Miloševića, on je negirao učešće u zločinu i odbio da svjedoči po njihovom nalogu.

Prema saznanjima Dana, ista ponuda će biti predočena i dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe koje crnogorske vlasti potražuju zbog ubistva Radomira Đuričkovića.

Podsjetimo da su srpski mediji odmah nakon hapšenja ove kriminalne grupe objavili da je Miloševiću i saučesnicima ponuđena velika suma novca kako bi priznali da su učestvovali u ubistvu Ivanovića i optužili Beograd. Osim novca, kako tvrde mediji, osumnjičenima je nuđena i promjena identiteta i zaštita od eventualne odmazde. Tu ponudu su povezivali sa najavom privremenih prištinskih vlasti da će da saopšte detalje o ubistvu lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića.

Prilikom hapšenja na Kosmetu Milošević je tvrdio da ga je policija greškom lišila slobode. Naime, on je tamošnjim inspektorima pokazao dokumenta na ime Miroslava Kostića, državljanina Kosova. U tom dokumentu navedeno je da je Kostić, kako se predstavljao Milošević, rođen u sjevernoj Mitrovici i stalno nastanjen u Prištini.

Policija je na Kosovu u istoj akciji uhapsila i Đorđa Pavićevića, koji je 3. jula pobjegao sa liječenja iz bolnice u Dobroti u koju je upućen po pravosnažnosti presude za otmicu.

Sa Miloševićem i Pavićevićem uhapšena je i atraktivna plesačica noćnih klubova u Prištini Laureta Ziba. Prateći Miloševića i ispitujući njegove veze, tamošnji inspektori došli su do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da je Ziba pomagala Miloševiću u skrivanju.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.