Proglašeno vanredno stanje u Tripoliju, ubijeno 39 osoba
Foto: AP

Sukobljene strane se pozivaju da poštuju dogovoreno primirje

Proglašeno vanredno stanje u Tripoliju, ubijeno 39 osoba

Vlada Libije, koju priznaju Ujedinjene nacije, proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povrijeđeno 96 osoba, prenosi AP.

Borbe su počele prošle nedjelje između naoružanih grupa iz Tripolija sa drugim naoružanim grupama iz jednog mjesta južno od libijske prijestonice.

U saopštenju koje je izdala vlada, sukobljene strane se pozivaju da prestanu sa sukobima i da poštuju dogovoreno primirje.

Libija je od izbijanja pobune 2011. godine upala u haos, piše agencija i podsjeća da je tada svrgnut, a zatim i ubijen dugogodišnji lider te zemlje Moamer Gadafi.

Od tada, zemljom upravljaju dvije suprotstavljene vlade, jedna sa sjedištem u Tripoliju, a druga na istoku Libije, a obije vlade imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.