Srebro za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu
Mladi vaterpolisti, foto: wpolo.me

Poraz od Grčke u finalu

Srebro za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu

Mlada vaterpolo reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minsku.

Mlade "ajkule" poražene su od Grčke 14:12, ali i pored poraza odličan rezultat ove selekcije, koja je nakon prošlogodišnjeg zlata, donijela još jednu medalju Crnoj Gori,prenosi wpolo.me.

Izabranici Slobodana Mačića nakon isrcpljujućeg meča sa Španijom u polufinalu gdje su slavili nakon peteraca (Grci dobili Hrvatsku 8:0 u polufinalu), dobro su otvorili meč, vodili 5:2, ali u nastavku nijesu imali snage da pariraju odličnoj selekciji Grčke, koja je sa maksimalnim učinkom stigla do zlata.

Grčku, koja je dobila i prvi međusobni duel u grupi, do pobjede i trofeja vodio je Konstatinos Gjovetis sa pet golova. U crnogorskoj selekciji isti učinak imao je Đuro Radović, Dušan Matković postigao je tri, a po gol Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Petar Mijušković i Branko Franeta.

Crnogorski vaterpolisti savladali su u grupi selekcije Rumunije i Bjelorusije, dok su na putu do finala eliminisali Holandiju, Mađarsku i Španiju.

Odličan rezultat za mlade "ajkule" kojima se naporan rad i trening tokom cijelog ljeta isplatio, još jedna medalja sa velikih takmičenja je u crnogorskim vitrinama.

Treće mjesto osvojila je Španija, četvrta je bila Hrvatska, peta Italija, šesta Srbija, sedma Mađarska, a osma Rusija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.