Mještani i turisti optužuju kruzere za zagađenje fekalijama
Foto: Radio Kotor

Kotor

Mještani i turisti optužuju kruzere za zagađenje fekalijama

Mještani i gosti naselja Peluzica požalili su se na zagađenje koje, kako tvrde, dolazi sa kruzera.

„Evo već nekoliko dana se ne možemo kupati na Peluzici zbog samljevenih fekalija. Upravo tako, dobro ste čuli. Potvrda da se radi o pomenutom nazovimo ga, materijalu, jeste mišljenje pomoraca iz ovog kraja koji plove na putničkim brodovima i koji znaju kako se tretira ova vrsta otpada i kako nakon toga izgleda. Zvali smo i Lučku kapetaniju, ali ovaj problem se ne rješava. Prosto je nevjerovatno da nam se sve ovo radi", kazala je slušateljka Radio Kotora koja tvrdi, takođe nakon saznanja od pomoraca, i da postoje brodovi koji samo u Boki koriste štetno jeftinije gorivo puno sumpora.

1a1aaaazagadjenje18

Foto: Radio Kotor

Poziv je potkrijepljen fotografijama gošće iz inostranstva kojim se optužuje brod jedne poznate pomorske kompanije, fotografisan navodno u trenutku zagađenja, a koje će proslijediti nadležnim u Lučkoj kapetaniji kako bi procijenili da li je riječ o ekološkom incidentu.

Tvdi se i da su lokacija broda, morske struje i vjetar, usmjerili brodsku kanalizaciju pravo ka obali naselja Muo,prenosi Radio Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.