London: Gradonačelnik u bikiniju

London: Gradonačelnik u bikiniju "poletio" iznad grada

Balon u obliku gradonačenika Londona Sadika Kana u bikiniju nadlijeće ulice glavnog grada Velike Britanije.

Da podsjetimo, Kritičari gradonačelnika Londona Sadika Kana dobili su dozvolu da puste ogromni balon iznad Londona koji predstavlja njega obučenog u bikini.

Organizator akcije Jani Brure sakupio je više od 58.000 funti (75.000 dolara) preko vebsajta Kraudfander (Crowdfunder) za balon velik 8,8 metara u okviru kampanje za smjenjivanje Kana.

Gradonačelnik Londona razljutio je neke ljude u glavnom gradu Velike Britanije i drugdje kada je prošlog mjeseca dozvolio balon koji je prikazivao američkog predsjednika Donalda Trampa kao ljutu bebu da bude pušten iznad grada za vrijeme Trampove posjete Engleskoj. 

Brure je kao razlog za kampanju za smjenjivanje gradonačelnika naveo porast kriminala i njegovo navodno zabranjivanje slobode govora. 

Portparolka gradskih vlasti rekla je da je dozvoljeno da balon bude pušten u subotu iznad Trga Parlamenta. 

Balon u obliku gradonačelnika u bikiniju odnosi se na reklamu o tijelu spremnom za plažu koju je Kan zabranio 2016. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.