Kafa stvara bore, zamijenite je ovim napitkom od kojeg blista ten
Ilustracija

Kafa stvara bore, zamijenite je ovim napitkom od kojeg blista ten

Jutarnja kafa je ritual koji ne preskačete? Ukus, aroma, opojan miris... Ipak, razmislite, jer jedan drugi napitak može da vam donese promjene ako počnete da ga pijete. U pitanju je mača čaj može da učini za kratko vrijeme mnogo toga za vaše zdravlje.

Mača čaj sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno ljekovita svojstva. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, podstiče probavu i metabolizam i nevjerovatno kako pomaže u sagorijevanju kalorija. Šoljica čaja ima smirujuće i opuštajuće djelovanje, podiže raspoloženje i poboljšava koncentraciju. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima, pomaže u snižavanju holesterola i visokog šećera u krvi, prenosi B92.

Kafa je napitak koji većina bira kao prvi jutarnji. Međutim i najvjernijim obožavaocima nekada zasmeta jačina ukusa, osjete preskakanje srca, pa na portalu "Pop Sugar" preporučuju da zamijenite ovaj napitak najfinijim zelenim čajem, mača čajem. 

U čemu je razlika? 

Kafa je prirodan diuretik, dehidrira organizam, a to znači da utiče na starenje. To ne znači da šolja kafe stvara bore. Mača je s druge strane bogata antioksidansima, sprječava razna negativna stanja, a utiče i na ljepši ten. 

Promjene su trenutne 

Samo nedjelju dana od trenutka od kada se "skinete" sa kafe i pređete na ovaj čaj videćete određene promjene. Energija će biti na znatno višem nivou, a ten će vam sigurno zasijati. 

Da li je kafa loša? 

"Pop sugar" navodi da kafa nije nužno loša, ona čak može da produži život. Ali, morate da je pijete u malim dozama, da uz kafu pijete i dosta tečnosti, pa će efekat biti pozitivan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.